La multi ani, Banel Nicolita!
    -
 

La multi ani, Banel Nicolita!

Data nasterii: 07 Ianuarie 1985
Fotbalistul Banel Nicolita, legitimat la AS Saint-Étienne si cunoscut pentru activitatea sa la FC Steaua Bucuresti, s-a nascut pe 7 ianuarie 1985, in Faurei (Braila).
A jucat de la 14 ani la clubul din localitate, Unirea Faurei, iar de la 16 ani la Dacia Unirea Braila, in divizia C. In plus, el a jucat pentru Steaua Bucuresti in grupele UEFA Champions League, de trei ori consecutiv, contabilizand 15 meciuri in aceasta competitie.
Nicolita a debutat in Divizia A pe 30 iulie 2004, in meciul CFR Cluj - Poli AEK Timisoara, incheiat cu scorul de 2-1. A fost selectionat in echipa nationala a Romaniei unde poarta de asemenea tricoul cu numarul 16, remarcandu-se in turneul din SUA, din 2006. Dupa evolutiile bune din Cupa UEFA dar mai ales din meciul cu Betis Sevilla, a atras atentia mai multor echipe printre care si Betis Sevilla. Performantele lui constante nu au trecut neremarcate de Victor Piturca, antrenorul echipei nationale. Pana in prezent, Nicolita a jucat opt meciuri oficiale pentru Echipa Nationala a Romaniei, dar el este inca tanar si un lucru este sigur: va lupta pentru un loc in primii 11.
Pe 25 martie 2008 a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu doua barete. Trei ani mai tarziu a semnat un contract pe trei ani cu gruparea franceza din Ligue 1 AS Saint-Étienne unde primeste 400.000 de euro pe sezon (Steaua a obtinut din transferul sau 700.000 de euro).
Fratele lui Banel, Stelica Nicolita, este si el jucator de fotbal care joaca pentru CS Chimia Brazi. Cat despre viata personala, Banel Nicolita are un singur mare regret: autogolul de pe Santiago Bernabéu din meciul cu Real Madrid in Champions League...

de Redactia - 2630 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi