La multi ani, Alin Panc!
    -
 

La multi ani, Alin Panc!

Data nasterii: 14 Iunie 1973
Alin Panc s-a nascut pe 14 iunie 1973, in Hunedoara. In copilarie isi dorea sa devina politist sau pilot de avioane. A absolvit Liceul Teoretic din Zalau, judetul Salaj. In clasa a X-a s-a hotarat sa devina actor si s-a inscris la Academia de Teatru si Film Bucuresti. A absolvit in 1996, la clasa profesorului Alexandru Repan.

A jucat in specacole de la Teatrul Nottara –Thomas Bechet, rolul lui Thomas, Allimprovizo, rolul lui Leilo; la Teatrul Kabuki - Kangincino, rolul lui Yun Yo; la Teatrul Bulandra–Last News, rolul lui Adi.

Debutul in cinematografie a avut loc in 1993, cu productia Franta – Ungaria Kira Kiralina. A mai jucat in filme ca: Caesar (Germania), Batavia’s Sinking (Germania), The Last Railway Station (Italia- Romania), You Never Walk Alone (Franta), Ellite (SUA), Callas Forever (Italia), The 40 Years War (Germania), Vlad (SUA), Bufallo‘s Head, Sex Traffic, Azucena, Cave, 7 Seconds, Natasha, Un acoperis deasupra capului, Tinerete fara tinerete, Legenda nibelungilor, etc.

 

La televiziune a debutat in 2005, cu rolul lui Mihai din serialul Lacrimi de iubire. In 2006 aparea in rolul lui Feri Varga din Daria, iubirea mea, in 2007 in Inima de tigan (Mircea). A mai jucat in Ingerasii, in 2008, rolul lui Justin Aliman, in serialul britanic Ecaterina cea Mare (2005).

In 2010 a aparut in lungmetrajul american Bunraku, filmat In Romania (la studiourile Media PRO) si prezentat In cadrul Festivalului International de Film de la Toronto. Rolul lui Alin Panc: Card Dealer. Tot in 2010 a aparut in filmul american The Whistleblower si a fost personajul Kovacs din Weapon, productie americana ce va fi lansata in 2011.

 

Este membru fondator al Companiei Independente Teatrul Inexistent.

In anul 2008 a participat la emisiunea concurs ProFM DANCE Official Party Car! A dublat vocea personajului Louie din filmul american de desene animate Viata cu Louie. La Radio Romania Cultural a jucat in spectacole de teatru-document realizate in cadrul proiectului Biografii, memorii, ca cele dedicate parintelui Arsenie Boca: Sfantul si omul cavernelor, Primii pasi pe Cararea Imparatiei, Botezul lacrimilor.

 

Filmografie:

Despre oameni si melci (2012) - Alin

Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D / Ghost Rider: Demonul razbunarii 3D (2012) - EMT 

In film la Nasu' (2012) - Andrei

Assassination Games / Jocul asasinilor (2011) - Kovacs

Bunraku (2010) 

Mostenirea (2010) - Mircea Istrate

The Whistleblower / Martor si acuzator (2010) - Roman

Ingerasii (2008) - Justin Aliman

Inima de tigan (2007) - Mircea

Daria, iubirea mea (2006) - Feri Varga

Un acoperis deasupra capului (2006)

Azucena - Ingerul de abanos (2005) - Matei

Catherine the Great (2005) - Aleksandr Nikolayevich Radishchev

The Cave / Pestera (2005) - Razvan - Exploratorul 3

Sex Traffic (2004) - Boriz Anic

3 pazeste (2003)

Vaccumus (2003)

Vlad (2003) - Petre

Amen. / Amen (2002) - Locotenentul SS 1

Callas Forever (2002) - Fan Trailer

Entre chiens et loups (2002) - Radu

The Elite / Elita (2001) - Remi

Stare de fapt (1996)

de Redactia - 1726 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi