La multi ani, Alexandru Ion!
    -
 

La multi ani, Alexandru Ion!

Data nasterii: 03 Septembrie 1987
Actorul Alexandru Ion s-a nascut pe 3 septembrie 1987, in Alexandria, Teleorman. In timpul liceului - Colegiul National “Alexandru Ghica” din Alexandria, Alexandru Ion l-a cunoscut pe profesorul Eugen Ilie, laborantul liceului si care conducea trupa de tineri actori «TETA». Fascinat de ideea de a juca intr-o trupa de calibrul “TETA”,  Ion a mers cu trupa la mai multe festivaluri din tara, iar dupa trei ani, a infiintat Festivalul de Teatru Tanar “Ideo Ideis”, care se desfasoara in fiecare an la Alexandria.
Dupa terminarea Colegiului Alexandru Dimitrie Ghica din Alexandria a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti (UNATC), Sectia Actorie. In cei patru ani de facultate a aparut pe sticla, in reclame si in serialul „Nimeni nu-i perfect” de la Prima Tv.
Debutul teatral si l-a facut pe scena Teatrului Bulandra, in spectacolul ,,O scrisoare pierduta'' de I.L. Caragiale. In 2011 a interpretat rolul lui Radu Caraiman in telenovela “Narcisa - Iubiri nelegiuite”. De asemenea, actorul sarbatorit astazi a  filmat pentru doua lung-metraje, “Casanova, identitate blestemata” si “Portretul luptatorului la tinerete”, care au rulat in cinematografe multa vreme, realizand si 15 reclame si alte sapte scurt-metraje.

Filmografie:
“Portretul luptatorului la tinerete” (2010) - Slt. Balan Trailer
“Conversatia” (2008)
“Trasnitii / Trasniti din NATO” (2003) - operator

de Redactia - 3586 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi