La multi ani, Aimee Iacobescu!
    -
 

La multi ani, Aimee Iacobescu!

Data nasterii: 01 Iunie 1946
Actrita a Teatrului National din Bucuresti, Aimée Iacobescu s-a nascut pe 1 iunie 1946, in localitatea Unguriu, judetul Buzau. Aimée are un frate geaman, emigrat in Franta, actorul Dorel Iacobescu. Ambii au absolvit ”Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale” (”IATC”) din Bucuresti in 1968, ea la clasa prof. Beate Fredanov, asistent Octavian Cotescu (sefa de promotie), el la clasa prof. Costache Antoniu.
Actrita sarbatorita astazi a fost distribuita din primul moment la Teatrul National.
Debutul in teatru a avut loc la varsta de 16 ani, cand a jucat in spectacolele “Alizuna” de Tina Ionescu Demetrian si “Adam si Eva” de Aurel Baranga. Cariera sa in teatru a fost inceput odata cu un festival scolar de poezie, unde regizorul Sica Alexandrescu a remarcat-o. In timpul facultatii a mai jucat si in “Jocul adevarului”, de Sidonia Dragusanu. Debutul cinematografic a avut loc in 1966, cu “Sapte baieti si o fata”.

Alte roluri: “Ulciorul Sfaramat” – 1968, pe scena Teatrului din Craiova, in “Troienele” de Jean Paul Sartre, “Furtuna” de Nikolai Alekseevici Ostrovski, “Apus de soare” de Barbu Stefanescu Delavrancea, “Richard al III-lea” de William Shakespeare, “Coana Chirita” de Tudor Musatescu, “Vlaicu Voda” de Alexandru Davila, “Titanic Vals” de Tudor Musatescu, “Marea” de Edward Bond sau “Regele si cadavrul” de Vlad Zografi. In stagiunea 2010-2011 Aimée Iacobescu a putut fi vazuta in spectacolul “Cinci femei de tranzitie”, la Teatrul National.

Filmografie: “Rapirea fecioarelor”, “Bolondos Vakacio”, “Haiducii lui Saptecai”, “Zestrea domnitei Ralu”, “Saptamana nebunilor”, serialul Tv in limba franceza “Revolta Haiducilor”, “Dumbrava Minunata”, “Cuibul de viespi”, serialul Tv “Detectiv fara voie” si serialul “State de Romania: Student la Sorbona”.

de Redactia - 3329 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi