La multi ani, Adrien Brody!
    -
 

La multi ani, Adrien Brody!

Data nasterii: 14 Aprilie 1973
Adrien Brody s-a nascut in 1973, la New York. La doar 12 ani mama sa, fotografa Sylvia Plachy, l-a inscris la cursurile Academiei americane de arte dramatice, iar dupa numai un an Brody a obtinut rolul din “Home at Last”. In acelasi an este admis si la prestigioasa “High School for the Performing Arts” de la Lincoln Center. Doi ani mai tarziu el se stabileste la Los Angeles, dupa ce a fost ales de Mary Tyler sa joace rolul Lenny din sitcomul “Annie McGuire”.
In 1989, Adrien Brody revine la New York pentru un rol din “New York Stories”, segmentul realizat de Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh oferindu-i si rolul Lester din comedia “King of the Hill”.
La Festivalul de la Sundance din 1996 este remarcat de numerosi critici in filmul lui Eric Bross, “Nothing to Lose”, acesta confirmand prezenta si intr-unul din rolurile principale din “The Thin Red Line”, al lui Terence Malick.
Adrien Brody a cunoscut un succes important cu filme independente precum “Six Ways to Sunday” si “Restaurant”, care i-a adus o nominalizare pentru cel mai bun actor la “Independent Spirit Award”, in 1998.
Actorul a mai jucat si in “The Last Time I Committed Suicide”, alaturi de Keanu Reeves, Thomas Jane si Claire Forlani, si in “Bullet”, alaturi de Mickey Rourke si Tupac Shakur. De asemenea, el a avut rolul principal in “Summer of Sam”, de Spike Lee si in “Liberty Heights”, de Barry Levinson.
Brody a mai primit roluri si in “Bread and Roses”, “Harrison's Flowers” si “Oxygen”, in “Dummy”, “The Affair of the Necklace”, si “The Jacket”, iar in 2002, sub bagheta maestrului Roman Polanski, Adrien a castigat Oscar-ul pentru Cel mai bun actor in rol principal cu lungmetrajul “The Pianist”.
de Redactia - 1903 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi