La multi ani, Cesonia Postelnicu!
    -
 

La multi ani, Cesonia Postelnicu!

Data nasterii: 10 Martie 1968
Cesonia Postelnicu s-a nascut pe 10 martie 1968, in Bacau. Fiica actritei Rodica Muresan si a actorului Sorin Postelnicu, Cesonia este inrudita si cu regizorul de film Mircea Muresan (tatal sau vitreg). A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in anul 1987, la clasa profesorului Dem Radulescu. Debutul in cinematografie si l-a facut in 1986, cu rolul Getei din „Liceenii”, un film regizat Nicolae Corjos. Filmul a avut un succes deosebit si personajul Geta a fost indragit de public. In acelasi an a jucat si in filmul „O zi prin Bucuresti”, regizat de Ion Popescu-Gopo. Au urmat celelalte doua filme din seria Liceenilor, „Liceenii RockanaRoll”, in 1990, si „Liceenii in alerta”, in 1993. Cesonia a mai jucat si in „Semne pe nisip”, regia Nicolas Mason (1994), „Azucena”, in regia tatalui sau vitreg, Mircea Muresan, in 2005.

A aparut si in spectacole de teatru pentru televiziune ca „Titanic Vals” de Tudor Musatescu, in regia lui Dinu Cernescu, in 1992, filmul pentru televiziune „Astept provincia” - in 1993, a fost moderatoarea emisiunii „Curier de ambe sexe” in 1990. Din 1994 este actrita la Teatrul National din Bucuresti, unde a jucat in spectacolele „Ondine” de Jean Giraudoux, „Costume”, realizat de Irina si Dragos Buhagiar, in coregrafia lui Razvan Mazilu, „Badaranii” de Carlo Goldoni, „Anton Pann” de Lucian Blaga, „Satana cel Bun si Drept” de Tudor Popescu, „Calatorii cu matusa mea” de Graham Greene, „Femeile savante” de Moliere, „Taranul Baron” de Ludvig Holberg, „Egoistul” de Jean Anouilh, „Idolul” si „Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu.

Cesonia Postelnicu a fost casatorita timp de aproape noua ani (1997-2005) cu Emilian Simion, de care a divortat intr-un final. Din acest mariaj a rezultat un baiat de 13 ani, Matei.

de Redactia - 10269 afisari
 
         
 
3.3 - 3 voturi