La multi ani, Anca Pandrea!
    -
 

La multi ani, Anca Pandrea!

Data nasterii: 16 Februarie 1946
Anca Pandrea s-a nascut pe 16 Februarie 1946, in Fagaras. Absolventa a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), actrita a fost repartizata dupa finalizarea studiilor la Satu Mare, unde nu a vrut sa mearga. In cele din urma a ajuns la Satu Mare, unde a avut parte de cei mai frumosi ani ai sai.

A jucat la Teatrul de Comedie din Bucuresti, unde i-a avut ca parteneri pe Iurie Darie, Stela Popescu, Dem Radulescu si altii. Impreuna cu actorul Iurie Darie a infiintat un teatru particular - “Incomod”, cu care au jucat cu succes comedia “Patru pe o canapea si valetul” de Marc Camoletti, in multe localitati din tara si peste hotare in Germania, Canada si SUA.

In plan personal, actrita Anca Pandrea a trait cu Iurie Darie (decedat in noiembrie 2012). Povestea de dragoste dintre cei doi actori a inceput dupa decesul primei sale sotii, Consuela Rosu, o buna prietena a Ancai Pandrea (Consuela a rugat-o pe patul de moarte pe Anca Pandrea sa aiba grija de Iura).
Si asa s-a si intamplat...

Inainte de a se imbolnavi, Iurie Dariea a vrut sa se casatoreasca cu Anca Pandrea, insa dorinta sa a ramas la stadiul de vis - Iurie Darie nu si-a gasit certificatul de nastere, iar obtinerea unui duplicat presupunea o procedura complicata, actorul fiind nascut in Basarabia.

Filmografie:
Numai iubirea (2004) - Marga
Un om in Loden (1979)
Doctor fara voie (1976)
Cantecele marii (1970) - studenta
Steaua fara nume (1966)
Peripetiile unui om de afaceri (TV)

de Redactia - 3683 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi