La mult ani, Petre Marin!
    -
 

La mult ani, Petre Marin!

Data nasterii: 08 Septembrie 1973
Petre Marin s-a nascut pe 8 septembrie 1973, in Bucuresti. El s-a retras din activitate, in prezent fiind directorul sportiv al echipei Concordia Chiajna. Este cunoscut pentru activitatea sa ca fundas stanga la echipa Steaua Bucuresti, unde a obtinut doua titluri de campion, o supercupa, o calificare in semifinalele Cupei UEFA si trei calificari consecutive in Liga Campionilor.

A inceput fotbalul la varsta de 7 ani si jumatate la Sportul Studentesc ca portar. A ajuns jucator de camp in urma unui turneu de sala cand si-a rupt mana si a decis sa abandoneze cariera de portar. Cand a fost intrebat pe ce post vrea sa evolueze a zis ca vrea sa fie mijlocas sau atacant. Debutul in Divizia A a avut loc pe 24 octombrie 1993, Sportul Studentesc-FC Inter Sibiu (1-0).

Timp de 10 ani avea sa joace pentru echipa din Parcul cu Platani cu o intrerupere de 6 luni, timp in care a evoluat pentru Rapid Bucuresti. Cu FC National, Petre Marin a jucat impotriva Valenciei si AC Milan. Cand a primit propunerea de a semna un contract cu Steaua Bucuresti a acceptat imediat motivand: „Steaua nu poate fi refuzata”.

In vara anului 2010 a jucat pentru Unirea Urziceni, echipa de la care a plecat liber de contract in august. In 2011 a jucat la CS Concordia Chiajna, echipa de la care s-a si retras.

A jucat in 468 de meciuri, clasandu-se pe locul al saselealea in topul jucatorilor cu cele mai multe meciuri in prima divizie, sub Costel Campeanu. In afara de fotbal, Petre Marin a mai practicat si boxul.

A debutat in echipa nationala pe 27 mai 2004, Irlanda - Romania (1-0), pentru care a jucat noua meciuri (cu Irlanda, Olanda (in 2005), Cipru, Belarus, Spania (in 2006), Moldova, Turcia, Belarus si Germania (in 2007).

Petre Marin are in palmares la Steaua: semifinala Cupei UEFA, 2 titluri de campion si o Supercupa a Romaniei. A jucat pentru Steaua Bucuresti in grupele UEFA Champions League, contabilizand 14 meciuri in aceasta competitie.

Fiul sau, Razvan Marin, este tot fotbalist. El si-a inceput drumul in fotbal la Viitorul Constanta, dar a debutat si la echipa nationala U16.

de Redactia - 1887 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi