De ziua lui, Tamango regreta vremurile in care invitatii plecau "in branci" dupa un sprit "regesc"
    -
 

De ziua lui, Tamango regreta vremurile in care invitatii plecau "in branci" dupa un sprit "regesc"

Data nasterii: 10 Mai 1946
De ceva vreme, charismaticul Rica Raducanu are probleme de sanatate. Chiar de Paste, ne povestea ca a sarbatorit Invierea cu  “un” ou si “un” pahar cu vin. Cu toate acestea, pe 10 mai, chiar de ziua Monarhiei, “Regele” Tamango nu va rata ocazia de a petrece alaturi de vechii sai prieteni.
Pe numele sau adevarat Raducanu Necula, singurul portar din lume care a fost prins in ofsaid s-a nascut la Vladeni, in 1946, dar a luat drumul Bucurestiului si a devenit o legenda a Rapidului, club cu al carui nume se identifica. Chiar daca, pentru o scurta perioada a trecut si prin ograda Stelei, cand spui “Rapid”, spui “Rica Raducanu”!
Cunoscut ca un hatru al fotbalului romanesc, Rica este si va continua sa fie o sursa inepuizabila de amintiri, experiente si multe intamplari, pe care doar el, in stilul sau caracteristic, le poate povesti…
“Taticu’, de obicei imi petrec aniversarea acasa, la curte, daca e timp frumos. Anul trecut din pacate am fost bolnav si nu am sarbatorit mare lucru, insa acum doi ani, la 60 de ani, am facut la club la Rapid, a fost petrecere mare, au cantat Axinte cu trupa lui si Daniela Gyorfi. Anul acesta nu am planificat inca nimic. Pe vremuri, soseau musafirii de la ora 3 dupa amiaza si mai plecau abia a doua zi, de dimineata, pe sapte carari, de-i gaseam dormind cu diplomatu’-n brate la coltul strazii. Nevasta-mea e plecata la Oradea, la Catalin, fiul meu. Ea a plecat cu avionu’ si pe mine m-a lasat aici, de unu’ singur, sa am grija de casa… Da’ se intoarce inainte de ziua mea si daca e frumos afara, intind masa in curte si astept musafirii”, ne-a marturisit nea Rica.
Mai multe despre “bairamele” de pomina organizate in curtea “Regelui” Rica Raducanu veti afla in numarul viitor al revistei noastre.
 
         
 
4.0 - 2 voturi