Astazi este ziua lui Tudor Chirila. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Tudor Chirila. La multi ani!

Data nasterii: 28 Mai 1974
Tudor Chirila s-a nascut pe 28 mai 1974 la Bucuresti. Solistul trupei Vama a debutat In cariera de actor de film in 1999, cand a fost figurant intr-un film canadian de aventuri, cu agenti secreti. In acelasi an, a jucat rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie, intr-o pelicula austriaca intitulata "Nordrand" si regizata de Barbara Albert. Valentin, personajul interpretat de Chirila, traieste in nordul Austriei si reuseste, pana la urma, sa lege relatii cu alti refugiati, cu totii marcati de traumele razboiului interetnic. In 2006, spectatorii l-au putut revedea pe Chirila in filmul lui Tudor Giurgiu, "Legaturi bolnavicioase", alaturi de Maria Popistasu si Ioana Barbu.

De asemenea, Tudor Chirila a mai jucat si in diferite piese de teatru (de exemplu “Biloxi Blues”, regizata chiar de mama sa) si a performat alaturi de formatia Vama (trupa Vama Veche s-a desfiintat, rupandu-se in doua: Vama - din care face parte Tudor si Eugen Caminschi si Trupa Veche - in care au ramas Traian, Lapi si Liviu).

Chirila a jucat si in filme precum „Milionari de Weekend” (2003), regia Catalin Saizescu, si in unul dintre episoadele serialulul european „Comisarul Rex” (2001, Austria). In 1999 a jucat in productia austriaca “Nordrand” rolul tanarului emigrant Valentin, Tudor Chirila fiind o alegere extraordinara a talentatei regizoare Barbara Albert, alaturi de Nina Proll, Edita Malovcic, Michael Tanczos, Georg Friedrich, Astrit Alihajdaraj si Martina Stojan. In 2006 a jucat in rolul lui Sandu Alexandru Parvulescu, in filmul “Legaturi bolnavicioase”, alaturi de Ioana Barbu, Maria Popistasu, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Valentin Popescu, Mihaela Radulescu, Puya si altii.

In 2004, Tudor a primit premiul UNITER pentru „Cel mai bun actor” in rolul sau din „A douasprezecea noapte”.In cariera de actor de film a debutat in 1999, cand a fost figurant intr-un film canadian de aventuri, cu agenti secreti. In acelasi an, a jucat rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie, intr-o pelicula austriaca intitulata "Nordrand" si regizata de Barbara Albert. Valentin, personajul interpretat de Chirila, traieste in nordul Austriei si reuseste, pana la urma, sa lege relatii cu alti refugiati, cu totii marcati de traumele razboiului interetnic. In 2006, spectatorii l-au putut revedea pe Chirila in filmul lui Tudor Giurgiu, "Legaturi bolnavicioase", alaturi de Maria Popistasu si Ioana Barbu.

de Redactia - 3568 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi