Astazi este ziua lui Silviu Biris. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Silviu Biris. La multi ani!

Data nasterii: 06 Octombrie 1973
Actor de teatru, circ si film, Silviu Biris s-a nascut pe 6 octombrie 1973, in Bucuresti. Silviu a avut o copilarie superba la bunicul din Moreni pana la divortul parintilor. Absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie, promotia 1997, clasa profesor Ion Cojar, Biris a inceput sa se afirme in plan cinematografic inca de pe bancile facultatii, cand a fost distribuit intr-o serie de roluri precum: Radu - „Crucea de piatra", regia Andrei Blaier, 1993, Gigi Cameramanul - „Paradisul in direct", regia Cornel Diaconu, 1994 sau Radu Herskovici - „Terente, regele baltilor", regia Andrei Blaier, 1996, roluri care l-au impus in lumea filmului de comedie.
Dupa terminarea facultatii a intrat prin examen si angajat imediat la Teatrul National din Bucuresti. Intre timp, a intrat si-n trupa lui Dan Puric, unde a jucat mult timp in "Costumele", un spectacol splendid, de pantomima si step.

Actor si dansator, Silviu Biris a mostenit talentul parintilor sai: tatal, primar al Snagovului, este absolvent de Conservator si initiatorul programului Tv "Hanul lui Manuc", iar mama a fost solista intr-un cor profesionisti, amandoi, mari iubitori de folclor, la care se adauga renumita solista de muzica populara Veta Biris (matusa lui). El se remarca si ca un bun cantaret, interpretand melodiile cunoscute ale lui Gica Petrescu, Stefan Banica sau Dorel Livianu.
Pana acum este detinatorul premiului pentru personaj secundar masculin in „Sanziana si Pepelea” dupa Vasile Alecsandri, FestCo 2007, fiind distribuit si in filmul regizorului Nae Caranfil, "Closer to the Moon", unde a jucat alaturi de sotia sa.  

In plan personal, Biris este casatorit cu Irina Cornisteanu, fiica regizorului Mircea Cornisteanu, actualmente director al Teatrului National din Craiova. impreuna cu care are doi copii – David Teodor, de 10 ani, si Eva Maria, de 6 ani.

Filmografie
Oglinda (1993)
Crucea de piatra (1993) - Radu
Paradisul in direct (1994) - Gigi Cameramanul
Mykosch (Olanda, 1995) - Arthur
Terente, regele baltilor (1996) - Radu Herskovici
The Shrunken City (SUA, 1998) (V) - Ood Soldier
Triunghiul mortii (2000) - Gheorghita
Les percutés (Franta, 2002) - Pierrot
Final Countdown (Germania, 2003) - Alexandru cel Mare
Le domaine perdu (Franta, 2005)
Stuff That Bear (SUA, 2005) - Dragos
Restul e tacere (2008) - Raoul

de Redactia - 3314 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi