Astazi este ziua lui George Padure. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui George Padure. La multi ani!

Data nasterii: 25 Aprilie 1954
George Padure s-a nascut pe 25 aprilie 1954, in Constanta. Dupa absolvirea liceului, el urmeaza diferite scoli de meserii, convins fiind ca meseria este ca o „bratara de aur”. Pana la urma, Padure este admis la Facultatea de Drept, Curs Administratie publica (Sinaia 1997), la Institutul „Public-Privat Partnership” (Washington, 1998) si la Colegiul National de Aparare (2000).

In anii 1980, omul de afaceri roman decide sa paraseasca tara, stabilindu-se in Anvers-Belgia unde, dupa primii trei ani, devine directorul unei societatii profilate pe comert cu produse electronice. La scurt timp dupa preluarea functiei, el aduce societatea pe locul 675 in topul celor mai mari firme belgiene. Avand ambitia sa aiba propria afacere, Padure deschide in 1986 afacerea GEPA. Cunoscator a patru limbi (engleza, franceza, olandeza si greaca), el se profileaza pe comertul international, devenind cel mai mare exportator de produse electronice pe piata Greciei.
De asemenea, Padure a fost ospatar pe vapor intre 1980-1981, a descarcat arme pentru Gaddafi si a fost chiar si dealer de electronice la Anvers, Belgia, unde a vandut casetofoane si televizoare la indieni si pakistanezi.

Dupa revolutie, Padure revine in tara si infiinteaza firma GEPA, denumind-o Gepa Electro Center care, in scurt timp, devine prima societate romaneasca care functiona in conformitate cu standarde occidentale in vigoare.
In 1996 George Padure candideaza ca independent la Primaria Sectorului 1, pe care o castiga cu 63,2 % din voturi. In afara de activitatea din administratie, el s-a implicat activ in mass-media, publicand o serie de articole, reportaje si interviuri care vizau trei elemente: consolidarea ideilor de practici oneste din economia de piata, schimbarea mentalitatilor si dezvoltarea democratiei in Romania.

de Redactia - 3065 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi