Astazi este ziua lui Dragos Bucur. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Dragos Bucur. La multi ani!

Data nasterii: 13 Iunie 1977
Dragos Bucur s-a nascut pe 13 iunie 1977, in Bucuresti. Premiat doi ani la rand (2009 si 2010) cu Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie, Bucur a inceput sa joace la teatrul Podul, al profesorului Catalin Naum. Timp de cinci ani, actorul roman a jucat in numeroase piese si a predat actoria in facultati de teatru si film. Primele roluri de film au fost in “Marfa si banii”, regizat de Cristi Puiu (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) si “Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineastilor. Dragos a jucat si in lungmetrajele lui Radu Muntean “Hartia va fi albastra” (2006) si “Boogie” (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008), unde detine rolul principal.

De asemenea, el este cel de-al treilea roman, dupa Maria Popistasu (2007) si Anamaria Marinca (2008), selectionat in cadrul prestigiosului program international “Shooting Stars”, din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Bucur a avut un rol secundar in filmul “Marti, dupa Craciun” (2010), in regia lui Radu Muntean, iar in 2009 a incheiat filmarile la “The Way Back”, in regia lui Peter Weir, pelicula care ii are in distributie pe Colin Farrell si Ed Harris.

Tot in 2009, Dragos Bucur a jucat rolul principal din filmul “Politist, adjectiv”, in regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului si Premiul FIPRESCI in cadrul sectiunii Un Certain Regard, Cannes, 2009), film ce reprezinta propunerea Romaniei pentru categoria Cel mai bun film strain, Oscar 2010. Sub bagheta lui Corneliu Porumboiu, Dragos a mai jucat si in scurtmetrajele “Visul lui Liviu” (2003) si “Post telefonic suspendat temporar” (2002), urmate de “Apa” (2006), in regia lui Constantin Popescu si de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, “Dupa ea” (2007).

In televiziune, Dragos a jucat in serialul politist “Baieti buni” (PRO TV, 2004), urmat de filmele “Contratimp” (2008) si “Contratimp 2” (2009), in regia lui Jesus del Cerro.

In plan personal, Bucur este casatorit din 2005 cu Dana Nalbaru.

Filmografie:
Popcorn Story (scurtmetraj, 2001)
Marfa si banii (2001)
Furia (2002)
Tancul (2003)
Visul lui Liviu (scurtmetraj, 2004)
Comercial (2004)
Moartea domnului Lazarescu (2005)
Baieti buni (serial TV, 2005)
Hartia va fi albastra (2006)
Tinerete fara tinerete (2007)
Dupa ea (2007)
Contra timp (2008)
Contra timp 2 (2008)
Boogie (2008)
Politist, adjectiv (2009) - Cristi
Portretul luptatorului la tinerete (2009)
Povestea Jucariilor 3 (2010) - dublajul vocii lui Ken, in original vocea apartinandu-i lui Michael Keaton
Marti dupa Craciun (2010)
Drumul de intoarcere (2010) - Zoran
Nasa (2011) - Radu Prodan
Ride Along (2014) - mafiot sarb
Traumland / (2014) - Der Cousin
Love Building (2013) - Silviu Soare
Ho Ho Ho 2: O loterie de familie (2012) - Vlad
Si caii sunt verzi pe pereti (2012) - instructor calculatoare
The Fear (2012) - Marin
Titanic (2012) - Peter Lubov.

de Redactia - 2090 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi