Astazi este ziua lui Dan Condurache. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Dan Condurache. La multi ani!

Data nasterii: 26 Iulie 1952
Dan Condurache s-a nascut pe 26 iulie 1952, la Dorohoi. Copilaria si-a petrecut-o in casa bunicilor, la Stancesti, unde asculta cu interes deosebit piese de teatru radiofonic. Dupa absolvirea liceului cu profil real in orasul natal, s-a hotarat sa vina in Bucuresti si sa dea admitere la teatru, unde a intrat din prima. Dupa absolvirea UNATC, din 1975, Condurache a jucat la Teatrul Mic din Capitala. A jucat si in piese de teatru radiofonic, indragite din vremea copilariei: Troilus si Cressida, Scorpia imblanzita, Romeo si Julieta de William Shakespeare, Anonimul venetian de Giuseppe Berto, Gulliver in Tara piticilor de Jonathan Swift, Manechinul sentimental de Ion Minulescu etc.

Primul rol intr-un film de televiziune l-a avut in 1976, cand a jucat Ionel din Domnisoara Nastasia. Debutul pe marele ecran a avut loc in 1982, in filmele „La capatul liniei” si „Calculatorul marturiseste”. A jucat si in telenovele romanesti: Regina, Aniela si in serialul Iubire si Onoare sau In numele onoarei.

In plan personal, Dan Condurache este casatorit de peste 30 de ani cu Creola. Cei doi au impreuna doi copii: Sebastian si Irina.  

Filmografie:
Blu (2012)
Daca bobul nu moare (2010) - Nicu
Iubire si onoare (2010) - Matei Stiuca
Aniela (2009) - Iorgu Vulturesco
Nunta muta (2008) - Comesean
Regina (2008)
Bucuresti - Berlin / Bucuresti - Berlin (2005) - Tatal
Drept la tinta (2005)
Femeia visurilor (2005) - Thomas
Hacker (2004) - Dl. Penu
Sindromul Timisoara - Manipularea (2004) - Maritan
Une place parmi les vivants (2003) - Roger
Les percutés / Tacanitii (2002)
Hautes fréquences (2001) - Père de Julie
In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura (2001) - Dumitru
Les 7 vies du docteur Laux (2000) - Georges, Garnier
Manipularea (2000)
Fii cu ochii pe fericire (1999)
Homicide conjugal (1998) - Chef flic
Aerisirea (TV) / Aerisirea (1997)
Nekro (1997)
The Vampire Journals (1997) - Anton
Une mere comme on n'en fait plus (1997)
Prea tarziu (1996)
Semne in pustiu (1996) - Dan
Stare de fapt (1996)
Un detinut la Auschwitz (TV) / (1996)
Hotul noaptea (TV) / (1995) - hotul
Leapin' Leprechauns (1995) - Leprechaun
Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration (1995) - Rudetsky
Le travail du furet (1994) - Edgar
Somnul insulei (1994)
invitatie (TV) / O invitatie (1993) - cel care face invitatia
Trahir (1993) - Mihnea
Balanta (1992) - procurorul
Milionar...la minut (TV) / Milionar...la minut (1992) - Firel Iordan
Drumul cainilor (1991)
Vinovatul (1991)
Kilometrul 36 (1989)
Trenul de aur (1989)
Un studio in cautarea unei vedete (1988)
Cantec in zori (TV) / Cantec in zori (1987)
Batalia din umbra (1986) - Victor Popescu
Intunecare (1985)
Domnisoara Aurica (1985)
Emisia continua (1985)
Furtuna in Pacific (1985)
Sezonul pescarusilor / Sezonul pescarusilor (1985)
Acasa (1984)
Moara lui Califar (1984)
De dragul tau, Anca! (1983)
Calculatorul marturiseste (1982)
La capatul liniei (1982)
Lumini si umbre: Partea II (1982)
Lumini si umbre: Partea I / Lumini si umbre (1981)
Buna seara, Irina! / Buna seara, Irina (1980) - ofiterul de marina Mihai Bunes
In asteptarea lui Lefty (TV) / (1979)
Serenada pentru doua varste (TV) / (1978)
Egmont (TV) / (1977)
Moartea unui comis-voiajor (TV) / (1977)
Sa umplem Pamantul cu visuri (TV) / (1977)
Domnisoara Nastasia (TV) / Domnisoara Nastasia (1976) - Ionel
Palaria florentina (TV) / (1976)

de Redactia - 2340 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi