Astazi este ziua lui Crin Antonescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Crin Antonescu. La multi ani!

Data nasterii: 21 Septembrie 1959
Crin Antonescu s-a nascut pe 21 septembrie 1959, in Tulcea. Antonescu a urmat cursurile Facultatii de Istorie si Filozofie, pentru a deveni profesor de istorie. In 1978 a castigat olimpiada nationala de istorie, iar in 1985 a absolvit, incepand sa predea istoria in comuna Solesti, judetul Vaslui. S-a reintors apoi in Tulcea unde a predat istoria si limba franceza in comuna Niculitel pana in 1989.
Liderul PNL a lucrat ca si curator pentru Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea timp de un an de zile, pana in 1990, cand si-a reluat activitatea didactica la liceul “Spiru Haret” din Tulcea, an in care a intrat in PNL, in acelasi an devenind lider al organizatiei liberale din Tulcea.

In 1992 Crin Antonescu a fost ales deputat pe listele Conventie Democrate din Romania, apoi a demisionat din PNL si a mai trecut prin alte doua partide Partidul Aliantei Civice si PL 93. Odata cu reunificarea miscarii liberale, Antonescu a revenit in PNL, iar intre 1992-2008 a fost deputat PNL, in 1995 a fost ales vicepresedinte al PNL, pentru ca mai apoi liderul delegatiei liberale din Camera Deputatilor, unde a avut aceasta functie pentru doua mandate neconsecutive. Cat a fost in Camera Deputatilor, el a fost membru al Comisiei pentru educatie, tineret si sport, Comisia pentru afaceri externe si Comisia de cultura, arte si media.
In perioada 1997-2000 Antonescu a fost ministrul Tineretului si Sportului, initiind si un pachet de reforme, cea mai remarcabila fiind renta viagera oferita atletilor cu performante Olimpice semnificative.

La alegerile legislative din 2008 Antonescu a fost ales senator, iar in 16 decembrie 2008 a fost vicepresedinte al Senatului Romaniei, functie din care s-a retras in 30 august 2009, pentru a-si organiza campania electorala pentru alegerile prezidentiale.
La primul tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, desfasurat la 22 noiembrie 2009, Crin Antonescu a terminat pe locul al treilea, intrunind 20,02% din sufragii. In al doilea tur de scrutin, Crin Antonescu l-a sustinut pe candidatul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana.
In 8 martie 2010 a fost reales presedinte PNL si candidatul oficial la presedintie din partea acestei formatiuni politice.

In contextul modificarii majoritatii politice din Parlament, in vara lui 2012, cand mai multi membri ai partidului de la guvernare PDL au trecut in alte partide (in special in partidele din componenta USL), Vasile Blaga (PDL) a fost revocat din functia de presedinte al Senatului. Prin vot parlamentar, Crin Antonescu a fost ales in locul lui Blaga la conducerea camerei superioare a Parlamentului.
Pe 3 iulie 2012 polititicanul sarbatorit astazi a fost ales, prin votul parlamentului, presedinte al Senatului, iar pe 10 iulie 2012 a devenit, conform prevederilor Constitutiei, presedinte interimar al Romaniei, ca urmare a suspendarii de catre Parlament a presedintelui in exercitiu ales, Traian Basescu, in vederea tinerii unui referendum de demitere.

In plan personal, Antonescu este casatorit pentru a doua oara. Prima sotie a lui Antonescu s-a sinucis in 2004, din cauza suferintei provocate de un cancer. Cu ea Crin Antonescu are o fiica, Irina, nascuta in 2001.
In iunie 2009, Antonescu a anuntat ca se va casatori cu colega lui de partid, Adina Valean, care divortase de sot cu un an inainte - cei doi s-au casatorit la 25 septembrie 2009.

de Redactia - 2363 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi