Astazi este ziua lui Alex Velea. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Alex Velea. La multi ani!

Data nasterii: 13 Mai 1984
Cantaretul de muzica pop si R&B Alex Velea s-a nascut pe 13 mai 1984, in Craiova. Provenind dintr-o familie cu traditie in muzica (tatal sau era muzician), Alex a inceput sa cante de la noua ani, iar la 11 a devenit elev al Palatului Copiilor. De la 16 ani, artistul a studiat canto clasic pana la 20 de ani.

Dupa ce a castigat emisiunea-concurs "Star Factory", la sfarsitul anului 2003, Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe editia speciala a albumului ei "Pentru tine". Mai apoi, a urmat o colaborare cu Anda Adam pentru cel de-al doilea album solo al ei "Confidential". Melodia "Ce ti-as face (Selecta)" s-a bucurat de un mare succes in Romania, fiind difuzata des pe posturile de muzica.

In 2006, Alex Velea si-a lansat primul sau album s-a intitulat "Yamasha", acesta incercand sa puna pe note ganduri, sentimente si  trairi intr-o maniera cat se poate de originala. Pentru albumul de debut a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect-R, Matteo si Don Baxter. Pentru primul single de pe album, piesa "Yamasha" compusa de Marius Moga si Smiley, textul fiind semnat chiar de Alex, s-a filmat un videoclip in plina vara 2006 regia apartinandu-i unui alt bun prieten, Iulian Moga.

Succesul ca artist al lui Alex a fost confirmat prin castigarea a numeroase premii: Discul de aur pentru albumul "Yamasha", la Romanian Music Awards a castigat Best Show, Best Male, Best New Artist. In 2009 a venit cu inca doua single-uri de success: "Doar ea" si "Secret", cel din urma in colaborare cu Puya.

Cele doua melodii sunt extrase de pe albumul "Secret", de pe acelasi album facand parte si "Don't say it's over", care a avut parte de o promovare inedita, deoarece in iunie 2010 a reusit sa adune peste 1500 de dansatori la cel mai mare flash mob facut pana acum in Romania.

de Redactia - 2523 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi