Astazi este ziua actritei Rodica Lazar. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua actritei Rodica Lazar. La multi ani!

Data nasterii: 30 Octombrie 1978
Rodica Lazar s-a nascut pe 30 octombrie 1978, la Onesti (Bacau). Este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica  Bucuresti, sectia actorie, clasa profesorului Gelu Colceag. S-a facut remarcata inca din ultimul an de facultate, cand a jucat in piesa Omorti-va parintii in regia tanarului regizor Alexandru Berceanu, la Teatrul Cassandra. Tot de atunci participa la festivaluri de teatru: Festivalul de arta medievala Sighisoara, Festivalul Teatrul schimbarii de la Atena, Festivalul de teatru Encounter Brno, Festivalul intenational de teatru de la Sibiu.
            
Actrita a Teatrului Bulandra din Bucuresti, a interpretat roluri ca Ioana din „Cealalta moarte a Ioanei d'Arc” de G.Tsanev, Catarina din „Imblanzirea scorpiei” de W.Shakespeare, Beba din „Noaptea asasinilor” de J.Triana, Maria din Oferta de serviciu, de Lia Bugnar, Pustoaica din Roberto Zucco de B.M.Koltes, Sonia si Aliona din Crima si pedeapsa, dupa F.M. Dostoievski, etc.

In anul 2009 a facut parte din distributia spectacolului „Anatomie. Titus. Caderea Romei”, prezentat la Teatrul Sazan din Shinjuku, Tokyo.

A debutat in cinematografie in anul 2002, in filmul „Amen” (rolul Rachel), in regia lui Costa Gavras. In acelasi a aparut si in doua roluri mici, unul in filmul francez pentru televiziune „Accords et a cris” si unul in filmul romanesc „Binecuvantata fii, inchisoare” (Maica Judith). In 2003 era patroana unei cafenele in filmul francez filmat in „Romania Une place parmi les vivants”, in 2004 era ofiter de politie in filmul Tv numit „Sex Traffic”. In 2005 a jucat in productia americana „The French Revolution” (Maria Antoaneta), in anul 2005 a fost distribuita in rolul Laura Serban din Moartea Domnului Lazarescu, in 2006 in Mafalda di Savoia (Fraulein Fielher). A avut de asemenea rolul Teller in „Tinerete fara tinerete”, regia lui F.F. Coppola.

Primul serial de televiziune romanesc in care a jucat a fost „Ingerasii”-rolul Tereza, apoi a jucat rolul Josephine Tannerie din „Aniela”. A aparut si in lungmetrajul din 2010 numit „Principii de viata”, in regia lui Constantin Popescu, prezentat la Festivalul de Film de la San Sebastian, Spania, sectiunea Zabaltegi, pentru Premiul Kutxa – Nuevos Directores.

Filmografie completa:
Carmen (2013) - Mariana
My Baby (2013)
Principii de viata (2010)
Aniela (2009) - Josephine Tannerie
L'enfance d'Icare / Copilaria lui Icar (2009)
Ingerasii (2008) - Tereza
Youth Without Youth / Tinerete fara tinerete (2007)
Mafalda di Savoia / Mafalda de Savoia - Curajul unei printese (2006) - Freulein fielher
Moartea domnului Lazarescu (2005) - Rezident
Sex Traffic (2004) - Ofiterul
Une place parmi les vivants (2003)
Accords et à cris (2002) - Standardiste
Amen (2002) - Rachel
Binecuvantata fii, inchisoare (2002)
The French Revolution (2005) - Marie Antoinette.

de Redactia - 2577 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi