Astazi este ziua actritei Monica Davidescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua actritei Monica Davidescu. La multi ani!

Data nasterii: 06 August 1972
Monica Davidescu s-a nascut la 6 august 1972 in Campina (Vistieru), judetul Prahova. A invatat sa spele, sa gateasca, sa coase si chiar a inceput sa-si castige primii banuti de buzunar pe cand avea doar sase ani. Ulterior, a absolvit Facultatea de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie, la clasa profesorului Grigore Gonta. Inainte de a urca pe scena, a fost invatatoare, a facut figuratie speciala la TVR, a fost ajutor de magaziner, secretara la un birou de consultanta economica, secretara la o firma de constructii, dansatoare in trupa Brandusei Novac, apoi prezentatoare de spectacole in bar de noapte si manechin in vitrina. De asemenea, a fost manechin la multe prezentari si a prezentat multe spectacole pe Litoral si in tara.

Din 1998 joaca pe scena Teatrului National din Bucuresti. In stagiunea 2009-2010 de exemplu a jucat in “Visul unei nopti de vara”, “Take, Ianke si Cadir”, “Sanziana si Pepelea”, “Molto, gran’ impressione” si “Comedia norilor”. Monica a jucat in filme ca “Natures mortes” in 2000, “Vlad” trei ani mai tarziu, in 2007 “Ticalosii”.

In plan personal, Monica Davidescu este casatorita din 2006 cu Aurelian Temisan, asta dupa ce au fost impreuna, fara a fi casatoriti, vreme de 11 ani. Cei doi au impreuna o fetita de trei ani, pe nume Dora Maria Davidescu Temisan.

Filmografie:
Fratii / (2012) - Aneta
Omega Rose (2011)
zi obisnuita de sambata (2009)
Vine politia! (2008) - Roxana Dima
Cu un pas inainte (2007) - Edith Dinescu
Greseala din trecut (2007)
Ticalosii (2007) - balerina
Fix alert (2005)
Vlad (2003) - Linsey
Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt (TV) / (2001) - Ea
Omul zilei (1997)

de Redactia - 1762 afisari
 
         
 
3.0 - 3 voturi