Astazi este ziua Robertei Anastase. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Robertei Anastase. La multi ani!

Data nasterii: 27 Martie 1976
Roberta Alma Anastase s-a nascut pe 27 martie 1976, la Ploiesti. Sociolog de profesie, Roberta Anastase s-a remarcat insa ca om politic. Din decembrie 2008 este prima femeie presedinte al Camerei Deputatilor, functie ce ii confera si postul de al treilea om in stat. Ea se caracterizeaza pe site-ul propriu astfel: “M-am inrolat in viata politica inca din 1991, cand aveam 15 ani, si de atunci sunt membra a Partidului Democrat, fara sa fi schimbat barca in functie de bataia vantului”. La Congresul PD-L din mai 2011, ea a fost aleasa in functia de primvicepresedinte.

In perioada 1998 – 2000, Roberta a urmat studii aprofundate la Facultatea de Stiinte Politice, sectia Studii Europene din cadrul Universitatii Bucuresti, iar in 1998, a absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti. Dupa un an, aceasta a indeplinit functia de expert parlamentar si consilier al ministrului Transporturilor (2000). Insa inainte de aceste functii, Anastase a fost, in perioada 1994 – 1995, cercetator asistent la Centrul de Studii Politice si Analiza Comparativa.

Din noiembrie 2008 Roberta a fost aleasa deputat PD-L de Prahova, dupa ce in august 2007 a fost numita presedinte al PD Prahova (ulterior PD-L). In perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2008 a fost europarlamentar, ales pe listele PD si observator in Parlamentul European (2005-2006). De asemenea, fosta presedinta Camerei Deputatilor a mai indeplinit urmatoarele functii: membra a Grupului Partidului Popular European (Crestin-Democrat) si al Democratilor Europeni, secretar executiv al Biroului Permanent National al PD-L, vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PD-L sivicepresedinte al Consiliului Tineretului din Romania.

In vara anului 2012, in contextul modificarii culorii politice predominante din Parlament, cand mai multi membri ai partidului de la guvernare PDL au migrat in alte partide (in special in partidele din componenta USL), la 3 iulie 2012 Roberta Anastase este revocata din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, fiind inlocuita prin vot parlamentar de catre Valeriu Zgonea (PSD).

Roberta Anastase este cetatean de onoare al Statului Nebraska, SUA si cetatean de onoare al orasului District Heights, Statul Maryland, SUA. Ambitioasa, politicianul roman a participat, in 1994, la Miss Romania, impreuna cu Andreea Marin, Iulia Fratila si Simona Patruleasa si a castigat concursul. Apoi ne-a reprezentat la Miss Univers. “Buna ziua, my name is Roberta Anastase and I'm comming from the country where Danube makes sea delta, Romania”. Aceasta este fraza cu care Roberta Anastase s-a prezentat in cadrul concursului Miss Universe, din 1996...

Potrivit ph-online.ro, fosta presedinta a Camerei Deputatilor ar avea o relatie cu Victor Farca, inginer si om de afaceri, cei doi fiind impreuna de 14 ani. In trecut (2009, Libertatea), despre Anastase s-a spus ca ar fi fost intr-o relatie si cu un anume Stefan Popa, fratele fostului viceprimar PD al Capitalei, Ionut Popa.

de Redactia - 3021 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi