Astazi este ziua Mariei Basescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Mariei Basescu. La multi ani!

Data nasterii: 06 Septembrie 1951
Maria Basescu, sotia actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, s-a nascut pe 6 septembrie 1951, la Cajvana, in judetul Suceava (regiunea istorica Bucovina de sud). Dupa ce a absolvit liceul “Stefan cel Mare” din Suceava, Maria Basescu a urmat cursurile Scolii de Tehnica Comerciala din Constanta intre 1972-1974. Provenind dintr-o familie de intelectuali de la tara, cu tatal militian si mama invatatoare, prima doamna a castigat primii bani lucrand pe post de receptionera la un motel din apropierea Sucevei. Ulterior, ea a gasit un nou job la un hotel din Constanta. Acolo, Maria Basescu l-a intalnit pe actualul sau sot in 1973, la un ceai dansant.

Desi stia ca se va intoarce in Bucovina, Maria Basescu nu a rupt relatia cu Traian. Dupa ce a ajuns acasa, la un moment dat, Traian a venit sa o ceara de sotie, iar in 1975 s-au casatorit. Povestea de iubire dintre ei dureaza de 29 de ani, cei doi avand impreuna doua fete: Ioana si Elena.

Maria Basescu a devenit cunoscuta datorita faptului ca este sotia Presedintelui Romaniei, devenind astfel prima doamna. Aceasta a participat impreuna cu sotul sau la numeroase festivitati, reusind sa se faca remarcata in intreaga lume. Desi nu are o bogata activitate profesionala, datorita sotului este mereu in atentia publicului, fiindu-i urmarite toate activitatile.

Incepand cu 1 septembrie 2013, Maria Basescu si-a intrat in rolul de bunica, fiica sa, Elena Basescu (casatorita cu Bogdan Ionescu), aducand pe lume o fetita, pe nume Raisa Anais.

de Redactia - 2184 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi