Astazi este ziua Cristinei Topescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Cristinei Topescu. La multi ani!

Data nasterii: 04 Iulie 1960
Cristina Topescu s-a nascut pe 4 iulie 1960, in Oradea. Fiica comentatorului sportiv Cristian Topescu a aparut intre anii 1970 si 1979 in mai multe emisiuni pentru copii. Pentru ca tatal sau a cazut in dizgratia regimului comunist, Cristina nu a mai avut voie sa apara pe micul ecran. Dupa ce a absolvit Facultatea de Limbi straine, Cristina a dat meditatii, a scris la revista “Cinema” si a fost corector la “Contemporanul”. Nu a putut niciodata sa-si semneze textele din acelasi motiv pentru care nu a mai putut sa apara la televizor. A avut cu putin timp inainte de '89 o tentativa nereusita de a parasi tara pentru a merge la mama sa care era bolnava in Germania. A fost inchisa, insa a reusit sa faca fata sistemului de detentie. Din cauza aceluiasi dosar la "Secu", nu se putea angaja cu carte de munca. S-a apucat sa traduca filme care circulau pe casete video. In 1991 a revenit la TVR. In aprilie 2013 a intrat in politica, inscriindu-se in PSD si renuntand la televiziune.

Cristina Topescu a cochetat in prima tinerete si cu filmul, fiind distribuita de Elisabeta Bostan in comedia "Promisiuni" (1985), unde a avut privilegiul sa joace alaturi de mari actori precum: Octavian Cotescu, Draga Oltreanu-Matei, Ion Caramitru, Mitica Popescu, Costel Constantin, Mircea Diaconu, George Mihaita, Radu Gheorghe, Mariana Cercel, Maria Ploae, Medeea Marinescu.

In ceea ce priveste viata sa personala, se cunosc cateva „povesti de dragoste” din viata acesteia (cu analistul politic, Dan Andronic, senatorul Nicolae Dide sau actorul Stefan Banica), insa omul visurilor sale nu i-a iesit inca in cale.

de Redactia - 3306 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi