Astazi este ziua Anastasiei Lazariuc. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Anastasiei Lazariuc. La multi ani!

Data nasterii: 06 Iulie 1953
Anastasia Lazariuc s-a nascut pe 6 iulie 1953, in satul Bacioi din Republica Moldova. Ea a urmat scoala muzicala-profesionala „Stefan Neaga” din Chisinau, sectia dirijat–coral, apoi Institutul de Arte din Chisinau pe care l-a absolvit in 1982. In fosta URSS, avea cota de mare vedeta, cota care a scazut vertiginos prin venirea in Romania si alaturarea de Mihai Constantinescu.

Debutul muzical si l-a facut cu piesele “Pana la lacrimi mi-e draga viata”, “Seara albastra” si “Fuga, fuga”. Timp de doi ani de zile a fost solista Filarmonicii din Cernauti, iar mai tarziu, in 1977, Lazariuc a fost angajata ca solista la Radioteleviziunea din Chisinau. Cantareata a  colaborat si cu televiziuni din tarile fostei Uniuni Sovietice ca Moscova, Leningrad, Kiev, Minsc si altele. La casa de discuri “Melodia” din Moscova a lansat mai multe albume cu muzica romaneasca, fiind laureata a mai multor concursuri si festivaluri din fosta Uniune Sovietica.

In 1972, Anastasia devine solista a formatiei Sonor, iar un an mai tarziu a castigat premiul II la festivalul Cantecului de la Liepaia, Lituania. Zece ani mai tarziu, ea a primit titlul de Artista Emerita a Republicii Moldova, gratie colaborarii sale cu cei mai talentati compozitori, poeti si textieri a avut mare success in activitatea artistica.

Primul sau turneu in Romania a avut loc in 1985, impreuna cu formatia Amor, insa publicul din tara noastra a cunoscut-o in 1990 cand a sustinut un recital la Festivalul Mamaia. Din 1989 a inceput colaborarea cu Mihai Constantinescu, alaturi de care a realizat numeroase duete. De-a lungul carierei a colaborat cu televiziunile si radiourile de pe plaiurile romanesti, a colaborat cu multe case de discuri printre care si Electrecord. In 2007 a lansat ultimul sau album “Sinceritate”, care a avut mare succes.

Actualmente Anastasia Lazariuc este solista liber-profesionista, o romantica incurabila care canta muzica de suflet, muzica sentimentala si muzica de petrecere.

In afara de succesul artistic, Anastasia se mandreste si cu cea mai mare realizare din viata sa: cei doi copii, Andrei si Ileana, pe care i-a crescut si educat cu mare grija, si pe care ii iubeste mai mult decat orice pe lume.

Pe 4 aprilie a.c., dupa o relatie de trei ani, magicianul Leonard Iosefini si Anastasia Lazariuc s-au despartit, insa au ramas prieteni, asa cum declara Iosefini. La randul sau, Iosefini a precizat la doua saptamani diferenta pentru un post de televiziune ca, de fapt, relatia dintre ei n-ar fi existat in toti cei cinci ani in care presa a speculat ca sunt impreuna...

Albume lansate:
1983 – „Primavara”
1985 – „Cred in dragoste”
1987 – „Ochii mei”
1991 – „La est si la vest de Prut” (impreuna cu Mihai Constantinescu)
1993 – „Adio tristete” (impreuna cu Mihai Constantinescu)
1994 – „Maria” (impreuna cu Mihai Constantinescu)
1995 – „Anastasia”, disc single
1997 – „Cine poate sti”
2000 – „Cu tine”
2003 – „Destin”
2008 – „Siceritate”
2009 - „Dor de mama"

de Redactia - 2249 afisari
 
         
 
4.3 - 3 voturi