"Societatea romaneasca are multe hibe"

Adaugata 2010-07-26, la ora 07:44:42
"Societatea romaneasca are multe hibe" Eda Marcus prezinta stirile sportive de la TVR 1 si in cadrul emisiunii informative Ora de stiri de la TVR 2. A inceput sa lucreze in televiziune in 2001, fara sa stie ce presupune acest domeniu, insa a reusit cu brio sa fure meserie de la cei din jurul sau.
Care a fost cel mai frumos lucru care ti s-a intimplat in ultima perioada?
In viata cred ca ni se intimpla rar lucruri exceptionale si, pentru a fi fericiti, trebuie sa gasim in tot ce ne inconjoara cate ceva pozitiv. Ma bucur de fiecare data cand zambesc unui copil si el imi zambeste inapoi, sunt vesela cand oamenii din jurul meu sunt veseli, sunt fericita cand imi stiu familia sanatoasa si implinita, ma bucur de fiecare data cand privesc marea sau un peisaj frumos… Sunt fericita daca simt ca sunt iubita.

Cum este Eda Marcus dincolo de camerele de filmat?
Timida, visatoare si ambitioasa, desi imi reprosez ca nu am suficienta incredere in fortele proprii. Iarasi sunt o melancolica, si nu de putine ori visez cu ochii deschisi.

Ce te deranjeaza cel mai mult in lumea in care traiesti?
Indiferenta oamenilor fata de nevoile si suferinta semenilor si rautatea. Nu cred ca marea problema a oamenilor este prostia, insa cred ca mai repede ierti pe cineva cand greseste dintr-o actiune fara premeditare, decit pe cineva care face un rau cu buna-stiinta. Din pacate, societatea romaneasca are foarte multe hibe, care vin din lipsa de educatie, in pimul rand. Oamenii sunt din ce in ce mai inraiti unii impotriva celorlalti si sunt gata oricand sa isi faca rau.

Te-ai gandit sa pleci din TVR?
Deocamdata imi e bine cu ceea ce fac in televiziunea  publica, institutia in care am crescut la propriu si la figurat. Fac aceasta meserie pentru ca imi place. Pana acum nu m-am gandit sa plec din TVR.

Ce altceva ti-ar placea sa faci in tv, in afara de stirile sportive?
Am inceput prin a fi reporter de divertisment, am ajuns sa lucrez ca redactor de rubrici si sa prezint in paralel emisiuni de divertisment pentru copii si chiar programe sociale. Sunt mai mult decat un prezentator cu o fata draguta care citeste stirile de pe prompter si sunt mandra de asta!

Cand te gandesti la copilarie, care este primul lucru care iti vine in minte?
Bunicii, apoi scoala primara, vacantele cu parintii si colegii atat de dragi.

Unde vei merge anul acesta in vacanta?
Iubesc atat de mult calatoriile, incat as pleca tot timpul. Sper sa plec in cat mai multe locuri de unde sa ,,fur’’energia si farmecul locurilor. Unul dintre ele ar fi o insula exotica.

Cum te vezi peste zece ani?
Intrebare de baraj! La fel de tanara, dar cu doi copilasi frumosi si cu un sot iubitor.
de Livia Lixandru - 3794 afisari
 
         
 
3.0 - 4397 voturi