"Nu simt ca Eurovision mi-ar aduce ceva in plus"

Adaugata 2014-03-26, la ora 15:57:30
"Nu simt ca Eurovision mi-ar aduce ceva in plus" Alexandrina Hristov lanseaza cel de-al doilea album din cariera, intitulat „Flori de Spin”, sambata 5 aprilie, la Sala Radio „Mihail Jora” din Bucuresti. Laureata a Galei Superlativele VIP 2014- Oamenii schimbarii, la categoria Muzica, Alexandrina a inceput sa cante la pian si sa compuna inca de la varsta de 8 ani. In urma aparitiei in filmul lui Paul Cuzuioc, „Trois femmes de Moldavie”, al carui soundtrack contine si piese proprii, Alexandrina a atras atentia publicului romanesc, mutandu-se in Bucuresti in 2007, unde si-a inceput activitatea concertistica. Artista a stat raspuns la interviu „fulger” al revistei VIP.

Alexandrina, nascuta in Chisinau- Moldova. Ai primit o educatie artistica ruseasca?. Ce stiai despre Romania, in copilarie?
In copilarie nu stiam sa fac diferenta intre Ucraina si Romania. Eram convinsa ca e una si aceeasi tara. Dar nu am primit o educatie ruseasca, neaparat. Am primit o educatie normala pe vremea aceea, una internationala, datorata influentei celor "15 Republici-Surori". Multe lucruri se invatau pe atunci de la televizor (ca si in ziua de azi, dealtfel), si imi aduc aminte ca se difuzau filme si emisiuni frumoase. Erau promovate alte valori. Se credea in prietenie cu devotament maxim (prietenii si familia erau sfinti), in daruire de sine prin munca si patriotism.   

Ai fi tentata sa participi in viitor la Eurovision si sa reprezinti Moldova sau Romania?
Nu m-am gandit la asta, dar ma tot intreaba o anumita latura a fanilor cand o sa fac pasul respectiv. Nu simt ca Eurovision mi-ar aduce ceva in plus, in afara de vizibilitate mai mare. Eu, personal, nu simt nevoia sa demonstrez cuiva ca sunt mai buna. Poate, doar, pentru tara...

Ti-ai pus vreodata problema sa renunti la muzica? Au fost oameni care te-au sustinut si te-au incurajat sa n-o faci?
Nu mi-am pus niciodata problema asta. De ce? Mai degraba, exista  oameni in jurul meu, care-mi sunt prieteni si cu care avem perceptii/idealuri comune. De obicei, acestia sunt prietenii cei mai apropiati. Un rol aparte il joaca fratele meu mai mare.

Este divin sa vii acasa seara, dupa o lunga si obositoare zi de studio, si sa asculti ce ai lucrat

Din punctual tau de vedere, care este mai scumpa si cine necesita mai multe investitii: muzica sau pictura?
Muzica, pentru ca apar costurile de studio, mixaj, masterizare, design, multiplicarea cd-urilor, etc... Dupa care vine promovarea albumului si costurile de inchiriere a unei sali de concerte, care nu sunt nici ele mici.

Ideile pentru piesele mele apar sau nu apar (sunt perioade si perioade) ca si ideile pentru pictura. Este doar in functie de "inspiratie", adica deschiderea in momentul procesului creativ. Dar asta e doar primul pas. Cu ocazia albumului doi, am inceput sa fac si orchestratie muzicala pentru piesele mele. Asadar, un pas nou, care imi mananca mult timp si efort, pentru ca am pasit intr-o zona noua, necunoscuta pana acum. Dar imi place procesul, albumul suna asa cum vreau, adica ma reprezinta 100%. Este divin sa vii acasa seara, dupa o lunga si obositoare zi de studio, si sa asculti ce ai lucrat, sa-ti asculti ideile in muzica...

Experienta rolului din filmul Trois femmes de Moldavie a avut ecourile scontate la momentul respectiv?
Un prieten de la Chisinau, Pavel Cuzuioc, student pe vremea aceea la Viena, la facultatea de regie, s-a intors in tara sa faca un documentar pentru facultate. Mi-a propus sa fiu una dintre cele trei protagoniste. Am acceptat. Nu stiu ce ecouri a avut filmul, niciodata nu caut sa aud ecouri mai ales cand vine vorba despre mine si ceea ce fac.

Mai multe despre Alexandrina, cititi accesand acest link: http://www.revistavip.net/Arhiva_RevistaVIP/Alexandrina_Hristov_Oamenii_de_la_televizor_m-ar_amuza_daca_n-ar_fi_atat_de_trist_/7/1019/

de Edith Alexa - 10441 afisari
 
         
 
3.0 - 9614 voturi