"Muzica romaneasca sufera din pricina impresarilor!"

Adaugata 2008-10-13, la ora 09:02:03
"Muzica romaneasca sufera din pricina impresarilor!" Cui ii datorati succesul?
Nu stiu daca datorez succesul meu cuiva. Am reusit  sa fiu consecvent pana la aceasta ora, dar succesul cred ca se datoreaza placerii mele de a canta, precum si dragostei pentru aceasta meserie. Probabil si anii de munca din spatele meu au contribuit foarte mult si asta este rasplata...

Aveti un frate stabilit in Germania. V-ati gindit vreodata sa plecati definitiv din Romania?
Cateodata am simtit acest lucru, dar nu am fost niciodata convins. Am zis ca mai bine stau in tara mea si se pare ca am avut dreptate. Dar daca stai si te uiti in jurul tau, iti vine sa pleci, sa incerci in alta parte, unde esti rasplatit la adevarata ta valoare.

Ce parere aveti despre muzica romaneasca?
Folclorul nu s-a schimbat in rau, insa nu pot zice acelasi lucru despre muzica pop, dance, ori despre alte genuri... Avem artisti care astazi apar, miine dispar si nu pot sa-mi fac o parere foarte buna. As vrea ca, la un moment dat, sa se schimbe ceva si nu numai in domeniul asta, in cultura in general. Sunt putin dezamagit, dar sper sa se schimbe intre timp ceva, sper. In Romania, arta nu e reprezentata asa cum trebuie, ceea ce ma ingrijoreaza. Nu avem muzica de buna calitate, dar o ascultam. Au aparut tot felul de impresari in Romania, dar care nu stiu ce sa faca. Nu se pricep la aceasta meserie.

De ce v-ati lansat in Romania abia dupa turneele din strainatate?
Pana acum opt ani, am imbratisat carierea de instrumentist, am studiat violoncelul si am iubit extraordinar acest instrument. Inainte de revolutie, cine pleca in strainatate reusea sa se lanseze. Trebuia sa facem si noi ceva. Am avut contracte si am plecat. M-am intors in Romania pentru ca am considerat ca aici imi este locul, ca o parte din mine e aici. Mi—ar placea ca in viitorul apropiat sa se schimbe ceva.

Cu cine v-ati dori sa cantati?
As fi vrut sa cant cu Pavarotti, dar a murit, din pacate. Cu Queen mi-ar placea sa cant, dar gandesc prea departe. E greu de realizat, dar sper ca in viitorul apropiat sa pot colabora cu o mare vedeta pe care as vrea sa o tin in secret si sa ii dezvalui numele doar la momentul potrivit. Deocamdata ii multumesc publicului si vreau sa creada in ceea ce fac eu, in muzica mea.

A existat vreun moment in care ati vrut sa renuntati la muzica?
De-a lungul vietii, fiecare om in parte are dezamagiri extreme, dar nu am vrut niciodata sa renunt la cantat. Imi venea sa plec din tara si aveam, intr-adevar, o serie de motive la acea vreme, dar acum mi-am intemeiat o familie, am o sotie frumoasa, doi copii frumosi...

In copilarie, bateati toba...
Intr-adevar, asa a fost si chiar vreau in viitorul apropiat sa-mi cumpar un set de tobe si sa studiez mai mult acest instrument, pentru ca imi place extraordinar.

Care dintre cei doi copii ai dumneavoastra va calca pe urme?
Amandoi sunt talentati si imi mostenesc talentul. Atat Sasha cat si Richard sunt elevi la Liceul de Muzica “George Enescu” si studiaza pianul, la clasa doamnei profesoare Teodorescu. Richard deja a ales. Cel mic, Sasha, e un pic mai nazdravan si sa vedem ce va alege.

V-ati gindit vreodata sa inregistrati un album cu Richard si cu Sasha?
Cu Richard am cintat deja la citeva emisiuni de televiziune. El ma acompania la pian, iar eu cintam “Ave Maria”. A iesit foarte bine, eu unul m-am simtit extraordinar, asa ca nu se stie niciodata....
de Carmen Munteanu - 3586 afisari
 
         
 
3.0 - 3374 voturi