"Muzica mi-a dat forta sa trec peste tot greul divortului"

Adaugata 2008-11-24, la ora 08:16:46
"Muzica mi-a dat forta sa trec peste tot greul divortului" Ce mai face Ion ex Ro-Mania?
Ma ocup de productii si lucrez impreuna cu prietenii mei la al doilea album I.O.N. DIN ROMANIA si la viitorul single la care vom avea un videoclip care v-a fi difuzat in premiera pe MTV.
Te deranjeaza cind lumea iti spune Ionut ex Ro-Mania?
Nu are de ce sa ma supere, avind in vedere ca doar unii dintre voi imi spuneti ex Ro-Mania. Pentru majoritatea publicului voi ramane mereu ION DIN RO-MANIA. Cum am mai spus-o in nenumarate rinduri, Ro-Mania e copilul meu, i-am dat nastere. E ca si fata mea care acum s-a maritat si e la casa ei. Plus de asta, sint ferm convins ca multi ani de-acum incolo vor exista pe piata muzica atit brandul ION DIN ROMANIA, cit si muzica etno de calitate si, in continuare, publicul o sa spuna cind o sa ma vada: ''uite-l pe ala de la Ro-mania''.
In ce relatie mai esti cu fostul tau coleg de trupa, care a ramas sa reprezinte formatia Ro-Mania?
Vrei sa spui cu fostul coleg Catalin. Sincer, n-am mai tinut legatura.
La un moment dat, in viata ta, a existat o perioada de stagnare a succesului, moment in care ai divortat de actrita Ani Cretu?  Ce s-a intimplat atunci?
Nu am stagnat absolut deloc, nici inainte si nici dupa divort. In acea perioada am lansat albumul I.O.N. Din Romania, si, imediat, am plecat intr-un turneu de promovare. Muzica mi-a dat forta si incredere in mine sa trec peste tot greul si, totodata, m-a ambitionat. Vreau sa mentionez ca atata timp cat ii am alaturi de mine pe colegul cu care am lansat Ro-mania, Marius Coman '' Miky'', pe al nostru Dj Dee, pe B-art si pe toti cei care imi sint dragi si alaturi de mine, nu am cum sa stagnez niciodata.
 Ai schimbat stilul de muzica, desi ai avut un mare succes cu melodiile formatiei Ro-Mania. De ce ?
Daca faceti referinta la proiectul J.A.M. este cu totul altceva. Alt stil , alt sound, alta imagine, alti membrii. E un stil foarte fresh pentru Romania si totodata o premiera. Ce tine de muzica etno si proiectul  I.O.N. DIN ROMANIA, e si normal sa se schimbe ceva, avind in vedere ca de la tehnologie la tot ce ne inconjoara evolueaza. Asa si noi. I-am dat curentului etno o haina mai proaspata, un sound si o imagine mult mai noua si mai futurista. Lucram cu instrumentisti de seama, cei mai buni pe care ii are Romania. Am cautat idei in Bucovina, in partea de sud-vest a tarii, unde sound-ul e inca neprelucrat si are un aer balcanic, cu o cultura si o istorie ce trebuie invatata.
Fanii mai au ocazia sa te asculte cintind hit-urile formatiei Ro-Mania?
Sigur ca da. Doar melodiile compuse de mine, precum: Geaba lele, Dulce-i vinul, Lasa-ma sa beau, Fost-am dus, Cinta romane etc.
Ce alte activitati ai, in afara de muzica?
In afara de muzica, imi ocup timpul liber mergind la sala de forta, la repetitii, compun si am grija de viitoarea mama a viitorilor mei copii.
O sa fi tatic?
Nu acum, la anu. Copilul e in planul nostrum de viitor.
Ai avut sansa sa cinti in campaniile electorale. Care este raspunsul tau dat artistilor care-i critica pe cei care accepta invitatia partidelor politice?
Mi-as dori sincer sa stiu care artist din Romania nu ar accepta o asa invitatie: sa cinte in campaniile electorale. Asta e o rautate a artistilor care probabil nu au fost solicitati pina acum la vreun astfel de eveniment. Sint prieten bun cu mai toate formatile din tara, de la hip hop la rock si de la pop la r&b. M-am intalnit cu majoritatea dintre ele in campanii, ani de zile.
Care este situatia formatiilor din Romania? Ce trebuie sa faci ca sa ai succes?
Vreau sa spun un singur lucru. In ultima perioada au aparut multe formatii care, sincer, nu am stiu ca sint din Romania. De exemplu: Blaxy girls, David Deejay & donny, Inna, Morris, si multe altele. Situatie e buna si poate fi si mai buna, atat timp cit vii cu ceva care sa gadile atit auzul, cit si vazul. Trebuie sa mai ai si un manager foarte bun, care sa aiba o strategie foarte buna care sa te duca la inima publicului.
de Edith Alexa - 5919 afisari
 
         
 
3.1 - 3696 voturi