"Marea sansa vine cand te astepti mai putin"

Adaugata 2010-09-06, la ora 07:30:44
Razvan Marc este realizatorul emisiunii Bazar, de la TVR2. Iubeste calatoriile, fara de care spune ca nu poate trai. In copilarie visa sa devina aviator, insa acum ii este teama sa zboare, incercand din rasputeri sa se trateze de aceasta fobie. A lansat doua dvd-uri, iar in prezent il pregateste pe cel de-al treilea.
Ce a mai facut Razvan Marc in ultimul timp?
De curand, am lansat ultima mea carte, “o altfel de vacanta”. Chiar acum ma aflu in mijlocul unei expeditii, in Asia de sud-est si va scriu din Kuala Lumpur. Daca acest proiect iese bine, il vom repeta in alte zone ale lumii. In rest, dupa 15 septembrie vom incepe filmarile pentru noul sezon Bazar la TVR2.
Carti, dvd-uri… Ce alte surprize ne mai pregatesti?
Am lansat cate un dvd in 2008 si 2009, iar anul acesta o carte. Imi place sa las cam un an intre proiecte sau, ma rog, intre lansari. Este posibil ca, pana la sfarsitul anului, sa apara si un dvd cu Austria, iar proiectul “Muson” se va lasa cu o carte.
Ai calatorit peste tot in lumea asta. Unde iti place sa ajungi iar si iar?
Probabil ca in Laponia. Pentru toti oamenii cumsecade pe care i-am intalnit, pentru iernile adevarate si… carnea de ren! Sau in Noua Zeelanda. Si acolo imi face placere sa merg.
Unde te simti linistit?
Acasa, citind.
De curand te-ai intors din vacanta...
Da, am fost la New York, cu iubita mea. Aici am avut parte de o intamplare neasteptata. Am luat masa cu fostul meu profesor de la Academia Americana din Paris, Rolf Potts si cu cativa prieteni de-ai lui, scriitori. Am vorbit cu ei de parca ne cunosteam de ani de zile. Am facut schimb de telefoane si ne-am adaugat in lista de prieteni pe Facebook. Abia pe urma am aflat ca toti cei cu care am vorbit au scris cel putin un best-seller si ca sunt celebri in lumea literara americana. De atunci, le-am cumarat toate cartile…
Cum ai caracteriza presa de azi?
Nu ma pricep la caracterizari. Respect pe oricine, orice ar face. Pana la urma, tot munca se numeste.
Ce sfaturi i-ai da unui tanar jurnalist?
Sa nu dispere, sa aiba rabdare si sa nu se streseze. Daca e sa vina, marea sansa vine cand te astepti mai putin.
de Livia Lixandru - 3675 afisari
 
         
 
2.9 - 3464 voturi