"In Romania, gasesti greu ceva de piratat!"

Adaugata 2008-11-10, la ora 08:33:07
"In Romania, gasesti greu ceva de piratat!" Anul trecut, formatia Firma a ajuns in finala la premiile MTV EMA, melodiile „Baby is crying” si „ Screem” ( Rocca & N-Eat Groove),  fiind difuzate si la posturile de radio din afara. Ce a insemnat acest lucru pentru tine?
O confirmare a faptului ca muzica pe care am facut-o in toti acesti ani este relevanta, mai ales pentru cei de afara. Aparitiile formatiei Firma pe posturile muzicale internationale, MTV Europe si VH1, desi surprinzatoare pentru unii bastinasi cu urechi de tabla, au venit cu putina intarziere.

Cum ai caracteriza stilul de muzica pe care-l interpretezi?
Un fusion de influente din cele mai diverse de la blues, funk si rock pina la pop si un touch de electro. E oarecum personal.

La ce proiecte lucrezi in prezent?
Momentan produc  urmatorul album Firma, exclusiv pentru piata externa, si, in paralel, regizez videoclipurile unor artisti romani.

Cu ce artisti internationali crezi ca ai putea sa colaborezi?
Madonna ar fi ok.

 

Muzica este pentru tine un hobby sau o modalitate de a-ti cistiga banii?
Pentru mine, muzica e un mod artistic de exprimare al unor stari, ceva mai speciale, pe care le resimt, si, care, din hobby s-a transformat in profesie. Nu si intr-un mijloc de subzistenta. Banii ii castig de dragul muzicii, nu invers.

Saptamana trecuta, in presa, au revenit discutiile pe tema "piratarii" muzicii la noi in tara. Ce ai de spus, in legatura cu acest subiect?
Piratarea este un fenomen care loveste in mai multe zone de interes pentru mine, precum filmul si muzica. Insa, pina la piratare, sint probleme ceva mai serioase legate de calitatea actului artistic, in special, in Romania. La noi in tara e din ce in ce mai greu sa gasesti ceva de "piratat".

Iti propunem sa priveti in trecut. Care este cea mai mare realizare a ta, de pina acum?
Raspunsul este unul simplu: copilul meu.

Cu siguranta, fanii trupei Firma sint curiosi sa afle: cum isi petrece timpul liber Rocca?
Din pacate, nu pot sa raspund la aceasta intrebare. Nu cunosc conceptul de "timp liber".

de Anca Lapusneanu - 3829 afisari
 
         
 
3.0 - 3635 voturi