"Imi plac vacantele active"

Adaugata 2010-07-12, la ora 07:32:06
"Imi plac vacantele active" Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan este la fel de activ in viata personala ca si in cea profesionala. Dupa trei ani de munca asidua in care nu si-a luat nici macar o  zi de concediu, Christian Ciocan a decis ca a sosit momentul si pentru o oaza de relaxare. Despre toate acestea si nu numai va invitam sa cititi interviul care urmeaza.

De cat timp nu iti mai luasei vacanta pana la aceasta plecare?
De trei ani. Pentru ca fac lucrurile de maniera “Totul sau  nimic”. Am preluat conducerea Biroului Informare si Relatii Publice al Politiei Capitalei la data de 15.05.2005. De atunci, am dezvoltat sistemul de comunicare publica asfel incat la data de 01.11.2009, structura pe care o conduc a fost ridicata la rangul de seviciu. Pentru prima data in istoria Politiei Capitalei, implicit a Politiei Romane. Lucrul asta obliga, la propriu, ca treaba sa mearga, evident, mai bine. In sensul asta, pana nu am definitivat proiectele pe care le-am implementat nu era ok sa plec. Apoi, in conditiile muncii mele, nici nu am simtit ca nu mi-am luat concediu.
Unde ai fost plecat?
In Austria, Italia, Elvetia si Ungaria cu prietenii.
Ce te-a determinat sa alegi locurile in care ai fost?
Prietenii cu care am mers au facut traseul. Eu am fost invitat sa ma alatur grupului.
Ce anume ai facut in vacanta?
Am alergat in fiecare dimineata pe plaja din Riccione, unde am stat o saptamana. Am urmarit Eurovision 2010 pe laptop. Am calatorit la Venetia, San Marino, Davos, St. Moritz, Milano, Budapesta. Am facut baie in mai multe piscine, una dintre ele in mijlocul unui lac intre munti, in Austria. Am mers la saune uscate, umede, cu menta, cu musetel, cu sare. Am vorbit la telefon cu colegii, sefii, jurnalistii, parintii si prietenii din Romania.
Ce ti-a placut din locurile in care ai umblat?
Faptul ca nu sunt poluate absolut deloc. Spre exemplu, nisipul dintre pietrele cubice de pe strazile astfel aranjate, nu urca pe pantofi, haine, autovehicule nici daca bate vantul, ci sta la locul lui, pentru ca respecta legea gravitatiei. Mancarea e de calitate si orice vrei, dar orice vrei, poti gasi. Lucrurile sunt originale si nu contrafacute. Toata lumea vorbeste cel putin o limba de circulatie internationala. A plouat o mare parte din timp, iar eu, fiind nascut toamna, ador ploaia.
Ti-a lipsit locul de munca?
Intr-un fel, da.
Ai raspuns la telefoane?
Da. Si am o mare factura de platit. Pentru ca trebuia sa documentez diferite cazuri pentru jurnalistii care ma sunau.
Vacanta asta te determina ca, de acum inainte, sa pleci mai des?
Nu. Cunosc multe locuri din Europa si imi place cel mai mult Parisul. Am multe lucruri de rezolvat in tara si nu prea am timp de excursii. De asta am luat decizia de a pleca cu o ora inainte de a se pune in miscare autocarul.
Unde ti-ai dori sa faci urmatoarea vacanta?
In Turcia. Este senzationala ca tara, oamenii sunt politicosi la modul absolut si-si afirma libertatea de gandire si exprimare in toate situatiile.
In general, iti plac vacantele active sau cele in care poti sa lancezesti?
Active, pentru ca vreau sau nu, lancezesc multe zile cand dorm foarte mult ca sa recupez noptile lucrate la serviciu.
de Andreea Vasile - 3524 afisari
 
         
 
3.0 - 3730 voturi