"Imi facea buchetele de flori foarte frumoase..."

Adaugata 2009-07-06, la ora 09:06:59
"Imi facea buchetele de flori foarte frumoase..." Maria Ploae este o actrita care a simtit in nenumarate randuri dragostea si respectul publicului fata de munca ei, iar acum ne impartaseste povestea de succes a vietii personale.  

In ce imprejurari v-ati cunoscut sotul?  
Prima intalnire cu Nicolae Margineanu a fost cea descriptiva, cea care m-a marcat. Eram la filmul „Muntele ascuns”, in regia lui Andrei Baleanu. Nicolae era operator, iar eu jucam un rol de mai mica intindere, rolul principal il avea Horatiu Malaele. Atunci s-a indragostit Nicolae de mine.

Cum v-a cucerit?
Imi facea buchetele de flori foarte frumoase pentru ca filmam undeva in munti, la lacul Petrimanu. Acolo ne-am cunoscut, intr-un decor romantic. A mai trecut aproape un an si jumatate si ne-am casatorit exact in anul in care am terminat eu Institutul, aveam 26 de ani, era in 1976. A fost foarte frumos pentru ca viata noastra s-a legat foarte mult datorita pasiunii noastre comune pentru film.

Au existat si filme la care sotii Margineanu au participat impreuna?
Am facut foarte multe filme impreuna si era bine ca discutam de la bun inceput, de cand era proiectul in fasa, discutii care continuau pe tot parcursul proiectului. in faza de proiect este cel mai frumos pentru ca atunci visezi foarte mult si iti propui foarte mult.

Ce v-ati dorit sa aveti impruna?
Noi toata viata ne-am dorit o casa cu gradina, cu flori, cu doua pisici, cu mesteceni. Avem acum toate aceste mici minuni pe care ni le-am dorit, copacii, spre exemplu, i-am adus eu, cu mana mea, din cel mai frumos loc din Romania, care se numeste Magura, undeva in spatele Bucegilor, la poalele Pietrei Craiului.

Au urmat si roadele iubirii dumneavoastra cu sotul...
Baiatul cel mare, Petru, este compozitor si face muzica multor filme. Ana Margineanu, fetita cea mare, este regizor de teatru, dar ii place si filmul. Probabil va face la un moment dat, dar deocamdata este impatimita a teatrului. O luam cu mine de mica de cite ori aveam repetitii si nu a fost nici o problema sa iubeasca si ea teatrul, fara sa o impingem noi de la spate. Nicolae Margineanu junior a facut multimedia si se ocupa de sunet si montaj, el este insa mai realist, are simtul afacerilor. Se ocupa si de arta pentru ca el conduce studioul de dublaj pe care-l avem. Iar Oana Maria Margineanu, fetita noastra cea mica, este in anul III la UNATC, la actorie. ii place actoria, muzica, dansul, le impleteste deocamdata pe toate, sa vedem cum vor evolua lucrurile pentru ca studentii sint foarte multi, am auzit ca vor fi si mai multe locuri, de anul acesta, la Institut. Speram ca filmul va rezista in continuare...

Avem din nou cu ce sa ne mandrim dupa succesul de la Cannes...
Filmul lui Porumboiu din deschidere, spre exemplu, mi-a fost tare drag, l-am iubit foarte mult, mi-a placut tema, povestea si mi se pare un lucru extraordinar de frumos pentru tinerii nostri regizori, sa abordeze un subiect de-o curatenie atit de mare. Majoritatea sint ahtiati dupa subiecte mai socante. Am fost foarte fericita sa vad fimul lui Porumboiu si mi-a parut bine de succesul lui de la Cannes.
de Gabriela Niculescu - 7093 afisari
 
         
 
3.0 - 3158 voturi