"Biserica trebuie sa aiba mai mult curaj"

Adaugata 2011-04-20, la ora 09:15:26
"Biserica trebuie sa aiba mai mult curaj" Credincios, nu habotnic, liderul PNL Crin Antonescu crede ca Biserica trebuie sa aiba mai mult curaj, pentru ca este a lui Dumnezeu si nimic nu este mai puternic decat ea.

In familia dvs., este mai practica sotia?
Pai, dupa cum vedeti, devin si eu din ce in ce mai practic. Nici sotia mea nu este o persoana care sa puna banii sau functiile in fata unor valori la care tine, dar este, categoric, mai practica decat mine, fie si prin faptul ca a fi practic inseamna a avea o aderenta mai rapida si mai eficienta la tot felul de realitati. Eu sunt, intr-adevar, prin formatie, mai putin riguros, mai putin practic.

Sunteti o persoana religioasa?
Intelectual sau filosofic, da, dar nu sunt practicant, ci... ca marea majoritate a romanilor. Vreau sa spun ca nu sunt un om care merge cu o anumita frecventa la biserica. Nu sunt chiar un practicant. Cred in Dumnezeu. Mai cred, conform traditiei ortodoxe, in faptul ca nu exista mantuire decat in Biserica, dar si ca rolul religiei este decisiv in deosebirea omului de animal. Respect dreptul celor care sunt liber-cugetatori, respect pluralismul confesional si, chiar daca sunt, asa cum spuneam, un “fiu plecat” al maicii Biserici, cred ca, din punct de vedere social si public, insitututia publica a Bisericii Ortodoxe Romane are multe de dat acestei societati si acestui popor. 

Ce ar trebui sa faca Biserica?
Cred ca poporul acesta are mai mare nevoie de prezenta Bisericii in lume, in societate. Cred ca aceasta institutie ar trebui sa aiba curajul si hotararea de a face mai mult in aceasta privinta. Nu sunt deloc dispus sa ascund faptul ca, uneori, consider ca multi reprezentanti ai acestei institutii se comporta ca si cum ar fi reprezentanti ai politiei, ai armatei sau ai unor partide politice. Se combina cu stapanirea, evita subiectele delicate, dar eu spun clar ca Biserica trebuie sa se implice in tot ceea ce este important; trebuie sa aiba curaj, pentru ca este a lui Dumnezeu si nimic nu este mai puternic decat ea.
de Ella Nica - 4682 afisari
 
         
 
3.0 - 5091 voturi