Un latin lover in devenire

Adaugata 2009-03-23, la ora 08:25:53
Un latin lover in devenire Adrian Bucur nu seamana deloc cu omul sobru, cu ochelari, pe care il vedem prezentand stirile de la Prima TV. In viata privata este un personaj vesel, mereu pus pe sotii. Ii place foarte mult sa calatoreasca, mai ales in America Latina. Spiritul hispanic si fetele contribuind din plin la formarea impresiei omului de televiziune despre tarile vizitate.

Care au fost boacanele copilariei lui Adrian Bucur?
Pot sa iti spun ca mi-am spart capul intr-un geam si l-am spart si pe cel al unei colege de scoala cu tabla.

Din facultate ai scapat teafar?
A fost o studentie chinuita pentru ca trebuia sa ma si intretin. Lucram cu norma intreaga la cotidian si, din aceasta cauza, am avut multe restante. Imi aduc aminte ca am stat ilegal in camin, la Agronomie. Era criza de locuri si trebuia sa cotizez. La un moment dat, eu si altii din camin ne-am luam toate boarfele si am sarim gardul Agronomiei pentru ca ne alergau paznicii sa ne ceara cheile si banii.

Ti-ai inceput cariera de jurnalist la Jurnalul National sub bagheta lui Marius Tuca. Cum era el pe vremea aia?
Un om complex si dificil, dar placut. Eram student in anul intai cand am venit la Jurnalul. Ziarul, la vremea aceea, era o pepiniera de jurnalisti. Oricum, eu am fost un baiat muncitor din liceu, faceam radio local si teatru de amatori. Am invatat multe lucruri de la Tuca. Mi-a pus reportofonul in mina si m-a trimis sa fac reportaj la Guvern. Mare lucru nu stiam, dar “am furat” meserie din redactie pentru ca ceea ce invatam in scoala nu semana deloc cu munca de la ziar. Chiar ma duc o data la un an - doi la Tuca si la Condurateanu sa ii salut si sa le multumesc.

Din reporter de cotidian, om de radio si actor de teatru de amatori ai ajuns in televiziune. Cum s-a intamplat? 

E putin hilar, ca o anecdota… Imi doream o Dacia si salariul de redactor de la Europa FM din 2001 nu-mi ajungea. Am venit la Prima si am zis: “Buna ziua, eu sunt vocea de la Radio, o auziti dimineata!“. L-am cautat pe redactorul-sef de atunci, Dan Dumitru, si l-am intrebat daca are nevoie de un voice over? Nici nu ma gandeam sa apar vreodata pe sticla, imi doaream doar un job. El mi-a zis: “Nu, nu avem nevoie, la revedere!“. I-am lasat totusi cartea mea de vizita. Dupa o saptamana, m-au sunat si m-au bagat la o proba video. Se pare ca niste americani care aveau cateva actiuni atunci au zis ca sunt bun pentru sport. Eu iubesc baschetul, voleiul, fitnessul, insa nu si fotbalul. Imi tot ziceam: “Cum sa ajung eu sa vorbesc despre Gigi Becali sau Mitica Dragomir?”. Deci a fost o intamplare. Dacia tot nu mi-am luat-o.

Stiu ca iti place sa calatoresti. Ce destinatii preferi?

Prefer sa calatoresc in loc sa iau masa la restaurant in fiecare saptamana. Iubesc America Latina si America de Sud. Dupa ce anul trecut am vizitat Argentina, m-am indragostit imediat de tara, de tot ce inseamna spiritul lumii hispanice. Fetele de acolo sunt superbe. Insa cubanezele le intrec. Acum, dupa ce m-am intors din Mexic - Cuba, am inceput sa aprofundez. Am reluat jurnalul lui Che Guevara...

Ti-ai dori sa locuiesti acolo?
Sunt fascinat de Argentina, de aceea m-am reapucat de spaniola la Cervantes. Ma voi inscrie si la lectii de tango in curand pentru ca exista o oportunitate de a revedea Argentina cu formatia de dansatori de acolo. Si asta e un pretext. Chiar maine m-as muta la Buenos Aires. Este magnific! 

Cand nu esti la televiziune si nu calatoresti ce iti place sa faci?
Merg in fiecare dimineata la fitness, la prima ora, ca sa am randament si tonus. Stii, vreau sa-mi iau o bicicleta, dar e criza, nu am bani acum. Imi trebuie una pliabila sa o tin in portbagajul masinii, sa nu urc cu ea in fiecare zi pana la etajul 3. O sa imi cumpar un apartament nou si n-o sa incep cumparaturile cu mobila, lampile, veiozele sau tablourile, ci cu un labrador. De multi ani imi doresc un astfel de caine.
de Teodora Baloi - 3522 afisari
 
         
 
3.0 - 3284 voturi