Si "rocker" si "depechist"

Adaugata 2009-04-27, la ora 08:16:36
Si "rocker" si "depechist" Calin nu are nevoie de prea multe prezentari. Stie toata lumea ca este solistul trupei Voltaj si are harul de a manevra spectatorii ca un ventriloc creand imagini superbe cu publicul folosite deseori in videoclipurile trupei. Nu mai intindem prezentarea, trecem direct la intrebari!
Ce gen de muzica ascultai inainte sa te apuci de muzica?
In adolescenta imi placea un singur stil muzical. Acesta era rock-ul. Ascultam Metallica, AC/DC, Queen si, paradoxal pentru vremea respectiva, Depeche Mode. Era un mare conflict intre rock-eri si fanii Depeche, dar mie imi placeau ambele genuri.

Cum era pustiul Calin Goia?
Nu am fost un copil neastamparat. N-aveam timp de trasnai pentru ca eram foarte ocupat cu scoala, muzica si sportul la club. Cand eram mai mic am facut inot, apoi baschet si atletism.

Lumea a inceput sa te cunoasca de la “Scoala vedetelor”, cum ai ajuns acolo?
Pur si simplu imi doream sa fac muzica si m-am dus la preselectie. La prima, cea din Cluj, am fost respins pentru ca stateam prea departe. Apoi m-am mutat in Bucuresti cand am intrat la facultate. La preselectia de aici, doar doi am trecut din cateva sute de participanti, eu si Nicoleta, fosta solista a trupei Hi-Q.

Acolo era foarte multe fete frumoase. Cerandu-ne scuze sotiei tale, ne poti spune care era cea mai cea?
Dupa cum ai spus si tu, erau foarte multe fete frumoase. O aparitie exotica a fost Nadine, care mi-a fost si o prietena buna. Am pastrat legatura cu ea.

Dupa emisiune, te-ai tuns? De ce?
La ”Scoala vedetelor” nu cadra o tunsoare ca cea pe care o am acum, la zero. Visam de foarte mult timp la o trupa si, dupa ce emisiunea s-a sfarsit, am intrat in Voltaj si m-am tuns.

Si tatuajul de pe chelie?  
Imi doream un tatuaj pe cap si l-am ales din motive pur estetice, nu are o semnificatie anume.

Multi spun ca stilul actual al trupei s-a schimbat mult fata de cel cu care s-a lansat Voltajul. Schimbarea a venit fiindca asa ati simtit sau s-a dorit atragerea mai multor fani printr-un stil mai comercial?
Stilul trupei s-a schimbat efectiv datorita noii componente. Odata cu venirea mea si a lui Bobi Stoica in trupa am luat totul de la zero. Am facut muzica dupa preferintele fiecaruia dintre membri, doar numele a ramas acelasi.

Sunteti considerata cea mai buna trupa live, un fel de Muse ai Romaniei. Repetitia este mama invataturii sau v-ati nascut talentati?
Eu consider ca 90 la suta este munca si 10 la suta talent si noroc. In meseria noastra trebuie sa exersezi mereu ca sa ajungi undeva, altfel nu merge.

Unele dintre piesele voastre sunt cover-uri, lucru pe care nu l-ati ascuns. Le-ati facut pentru a avea un success cat mai rapid sau pur si simplu fiindca v-au placut piesle?
Voltaj a facut patru cover-uri in cei 10 ani de activitate. Le-am facut pentru ca ne-au placut piesele si a fost un experiment. Am vrut sa vedem cum suna un evergreen in varianta noastra. La vremea respectiva au existat cateva scandaluri de plagiat, desi nu era cazul. Afara, cover-urile sunt ceva absolut normal si acceptat, la noi nu. Tocmai de aceea am decis sa nu le mai facem. Oricum, nu se poate spune despre noi ca suntem o trupa care traieste din cover-uri. Noi ne-am remarcat cu piesele noastre.

Acum esti om la casa ta. Stim ca sotia ta ti-a fost angajata. Era un angajat-model sau mai tragea din cand in cand chiulul si tu o iertai?
Nu era tocmai angajata. Era colaboratoare si lucrul asta ii oferea mai multa libertate. Ea era exact ce aveam noi nevoie la momentul respectiv. Lucreaza in domeniul publicitatii, organizeaza evenimente, exact ce faceam noi cu firma respectiva. Am fost mai degraba colegi.

Ai pus prenumele copiilor Tudor si Petru, unele neaose. De ce nu Jason si Mike sau Walter si Johny cum se poarta in ultimul timp?
Imi doream nume romanesti pentru copiii mei si sa fie de sfinti. Din punctul asta de vedere am fost pe aceeasi lungime de unda cu sotia mea care isi dorea acelasi lucru. Daca i-ar fi placut un nume strain, probabil baietii nostri ar fi purtat doua nume acum.
de Gabriela Niculescu - 3521 afisari
 
         
 
3.0 - 3520 voturi