Marta Popescu: "Mereu am fost considerata excentrica"

Adaugata 2013-05-02, la ora 08:34:12
Marta Popescu: Intr-o lume in care a fi „diferit” este o misiune greu de indeplinit, Marta Popescu incearca sa-si creeze un stil vizual propriu in randul tinerilor fotografi. Specializata pe beauty si fashion, Marta a devenit cunoscuta mai ales dupa participarea la emisiunea „Next Top Model”, in calitate de fotograf.

Prima data cand a pus mana pe un aparat foto a fost acum zece ani, cand a furat aparatul mamei si a inceput sa faca poze plantelor si animalelor din jurul sau. A luat in serios arta fotografiei de abia la 17 ani, cand si-a deschis prima oara studioul foto improvizat, cu softboxuri de carton si blende din staniol...

Care au fost primii „pasi” ai proiectului “Iubesc...” si cum ai vrea sa-l dezvolti pe viitor?
Totul a fost ca un joc. Am chemat cativa prieteni la studio, asa cum ne strangem noi adeseori, pentru a bea un ceai si a sta la o vorba si le-am propus sa scrie pe o foaie ce anume iubesc ei. Au imbratisat ideea si, dupa ce am publicat primele fotografii pe Internet, au aparut din ce in mai multi oameni care au vrut si ei o astfel de fotografie.
Am ajuns astfel sa organizam un eveniment destul de mare unde au fost peste 1500 de participanti intr-o singura zi! Momentan nu mai am in plan astfel de proiecte, dar mereu va fi loc de ceva nou si original!

De ce fotograf de moda?
Mi-aduc si acum aminte de cuvintele unui fotograf amator: „Inainte sa ajungi sa fotografiezi oameni trebuie, mai intai, sa inveti cu adevarat tehnicile fotografice”. L-am crezut pe cuvant si pentru o buna bucata de timp mi-a fost frica sa fotografiez vreo persoana; am inceput cu macro-uri, peisaje si compozitii geometrice.
Mereu am fost atrasa sa fotografiez oamenii. Iubesc expresivitatea si privirile puternice. Totul a inceput din placerea de a interactiona cu cei din jurul meu. Sunt o persoana foarte sociabila si mi-ar fi greu sa lucrez in alta ramura a fotografiei. La dezvoltarea pasiunii mele a contribuit si faptul ca sunt foarte interesata de lumea modei.

Cine te-a influentat si te-a inspirat sa mergi in aceasta directie?
Am crescut intr-un mediu artistic, ambii mei parinti lucrand la muzeu. Am participat de mica la simpozioane, expozitii si tabere de creatie. Mi-a placut arta, eram fascinata de culoare si desen. Am urmat un liceu de arta plastica si in prezent sunt studenta la sectia foto-video din cadrul Universitatii de Arta din Bucuresti.

Ce inseamna pentru tine un fotograf de moda?
In calitate de fotograf de moda trebuie sa urmaresti doua aspecte: tehnica fotografica si expresivitatea modelului. Este foarte important ca modelul sa transmita ceva prin privire, prin miscari, prin atitudine. Un fotograf bun de moda va sti exact cum sa imbine aceste doua aspecte.

Cum se desfasoara colaborarea cu o vedeta si cum decurge cea cu un model profesionist?
Lucrand cu un model ai posibilitatea sa iti impui mai mult stilul personal decat atunci cand lucrezi cu o vedeta. Odata ce fotografiezi o vedeta trebuie sa fii foarte atent la detalii, la unghiurile din care pozezi sau la post procesare.

„Problema oamenilor este ca se compara cu cei ce se afla sub nivelul lor”

Exista vreo vedeta pe care o admiri?
Intrebare destul de grea, dar, ca sa imbin mai multe domenii, voi spune ca-mi plac baietii din formatia „Hurts”: au un stil personal foarte interesant si sunt o aparitie foarte buna in muzica din ziua de astazi.

Referitor la stilul personal, ce nu lipseste niciodata din garderoba ta?
Mereu am fost considerata de cei din jurul meu excentrica. Imi place sa fiu la moda, dar nu-mi place sa copiez in totalitate noile trenduri. Mi-a placut mereu rockul si indiferent de moda am o inclinatie spre acest stil. Nu-mi lipsesc hainele de piele (bluze, fuste, geci, rochii), tintele si tocurile inalte. De obicei ma imbrac in negru; nu-mi plac culorile neon si nici sa combin mai mult de doua culori in imbracaminte.

Daca ar fi sa ne spui un motto care ar caracteriza toate actiunile tale si  viata ta, acesta ar fi...
Am mai multe motto-uri. Este foarte important sa stii ce vrei sa faci cu viata ta. Trebuie sa stii la ce nivel te afli si mereu sa incerci sa te perfectionezi. Problema oamenilor este ca, in loc sa incerce sa ajunga la un nivel in care se afla elitele din respectivele domenii, ei se compara cu cei ce se afla sub nivelul lor din punct de vedere profesional. Aceasta este cea mai mare greseala pentru ca nu te va ajuta sa progresezi, ci doar sa stagnezi.

de Edith Alexa& Sebastian Mogos - 11424 afisari
 
         
 
3.0 - 6122 voturi