Marinela Chelaru: "Am avut senzatia ca Vadim Tudor este tata"

Adaugata 2012-07-02, la ora 18:47:06
Marinela Chelaru: Actrita Marinela Chelaru este un artist complet. Chiar daca rolurile in diverse proiecte cinematografice au fost tot mai putine, fapt ce o nemultumeste in continuare, joviala artista si-a recastigat echilibrul interior odata cu primul sau vernisaj la care au participat toti cei apropiati si oameni care i-au apreciat calitatile artistice, fara a o cunoaste insa personal. Daca pana acum Marinela Chelaru era cunoscuta publicului in calitate de actrita si cantareata, recent, aceasta a dezvaluit lumii o alta latura artistica a sa: cea de...pictorita.

Ce anume v-a determinat sa va apucati si de pictura? In ce curent artistic s-ar putea incadra creatiile dvs.?
In „curentul din creierii mei”. Nu am urmarit un stil anume. Sunt pur si simplu imaginile pe care eu le-am vazut in minte si le-am transpus apoi pe panza. Nu am facut nicio scoala de pictura. Pictez in culori de ulei, fac si grafica, mai folosesc si tempera. Ma joc si fac si unele aplicatii, respectiv o parte dintr-o rochie de mireasa, am aplicat-o pe panza, rezultand un tablou inedit.

Cate lucrari ati avut?
Am avut 22 de lucrari pe care le-am realizat in functie de stare si de viziune. M-am apucat de pictat in urma cu un deceniu, cand cumnatul meu a venit in vizita si mi-a observat talentul. Mi-a pus atunci pensulele in mana si m-a indemnat sa insist mai mult asupra talentului meu. I-am urmat sfatul si am inceput sa pictez, strict pentru mine, pentru a ma relaxa. S-a intamplat ca, ulterior, multi prieteni sa-mi calce pragul casei si sa-mi admire creatiile. Datorita nebuniei lor am putut avea si primul vernisaj, pentru ca ei au tot insistat sa expun aceste tablouri si sa continuu sa pictez.

V-ati propus sa le si vindeti?
Nu m-am gandit la asta, dar, spre uimirea mea, cineva care a venit la vernisaj s-a indragostit de un tablou intitulat „Vis de iarna”. Alt tablou cerut a fost unul realizat in tempera; in plus, acelasi client a mai cerut sa ii realizez inca trei tablouri...
Inca nu m-am gandit ce pret as putea cere. Pana la urma, va ramane cat va zice clientul, pentru ca eu nu sunt pictorita, eu sunt doar Marinela Chelaru.

„Ma bucur ca, in sfarsit, in viata mea se intampla lucruri frumoase”
Ce parere aveti despre faptul ca scriitorul si politicianul Corneliu Vadim Tudor a venit sa va sustina talentul?
Pe domnul Vadim Tudor nu am avut placerea sa-l cunosc personal, si nu am vorbit niciodata pana la vernisaj. Prietenele mele l-au invitat la eveniment, iar pentru mine prezenta Domniei Sale a fost o adevarata onoare. Mai mult decat atat, chiar i-au placut tablourile, la fel si doamnei Mioara Roman, care fost si ea prezenta la expozitie. Nu m-am asteptat la astfel de prezente...
Pentru mine a fost mai mult decat mi-am putut inchipui. Au stat pana la finalul evenimentului, ca dovada ca s-au simtit bine. Avand in vedere ca parintii mai au murit, am avut senzatia ca domnul Vadim este tata. Nu pot sa-mi explic de ce, dar asta am simtit, desi a fost pentru prima data cand l-am avut in preajma. Mi-a dat acel sentiment de siguranta si de ocrotire, la fel ca si doamna Mioara Roman, pe care am simtit-o ca fiind mama mea. Ciudata, dar placuta starea.

Cum percepeti prezentul?
Ma bucur ca, in sfarsit, in viata mea se intampla lucruri frumoase si ele imi dau puterea de a merge mai departe. 

de Valentina Nastase - 3993 afisari
 
         
 
3.0 - 3706 voturi