In Romania functioneaza primul centru oncologic care urmeaza modelul austriac

Adaugata 2011-01-05, la ora 15:24:38
In Romania functioneaza primul centru oncologic care urmeaza modelul austriac Centrul OncoFort implineste cinci luni de la lansare, iar bilantul este remarcabil, avind in vedere ca primul pacient roman a urmat prima sedinta de radioterapie in data de 22 noiembrie 2010.
Peste 500 de pacienti au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci si, totodata, un plan de tratament eficient; 151 de persoane urmeaza un tratament de chimioterapie si 20 de pacienti urmeaza un tratament complet de radioterapie (15 pacienti au facut o parte din sedintele de radioterapie, iar restul sint in faza de analiza a dosarului medical si de stabilire a planului de tratament).

“Centrul ofera o alternativa pacientilor romani chiar la ei acasa, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul si cazarea. Centrul urmeaza modelul austriac (aparatura, experienta, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa”, afirma Georgeta Serban, director general Gral Medical.

Aparatura medicala, echipamentele complementare, buncarul si dotarile necesare au ridicat investitia pentru deschiderea Centrului OncoFort la 3,5 milioane de euro.
Nucleul centrului il reprezinta departamentul de radioterapie, dotat cu un accelerator de particule de ultima generatie. Centrul de radioterapie este situat in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Gral Medical, din zona Piata Alba Iulia din Bucuresti. El va putea oferi tratament pentru minimum 50 de pacienti pe luna.

Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultima generatie:
- acceleratorul liniar din cadrul centrului este complet digital si permite efectuarea unui tratament cu o acuratete si precizie net superioare tehnologiei anterioare (limiteaza afectarea organelor vitale din jurul tumorii);
- tehnica de conturare a tumorii este unica in Romania si urmeaza modelul austriac (cu ajutorul unui soft specific, medicul radioterapeut contureaza volumul-tinta de iradiere si organele de risc);
- o sedinta de radioterapie dureaza doar citeva minute (pacientul poate sa isi reia activitatea de zi cu zi fara probleme, nefiind nevoie de spitalizare);
- aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer, situat la nivelul intregului organism (plamini, ficat, prostata, git, metastaze osoase, colon, sin, coloana, cap etc.).
Aparatele performante de ultima tehnologie au reusit, pe plan mondial, sa ofere tratament 100%  pentru cancerele in diferite faze de evolutie a bolii, la care speranta de viata era minima. 
Pe baza acestor nevoi fundamentale ale romanilor bolnavi de cancer s-a infiintat Primul Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului, aici, in Romania.
Centrul ofera:
- tehnologie moderna in domeniul radioterapiei (premiera in Romania);
- echipa medicala de top din Romania si Austria;
- tratament chimioterapeutic si psihoterapeutic;
- rezerve pentru pacientii din provincie.

Un tratament complet de radioterapie (consultatii, plan de tratament, sedinte de radioterapie) nu depaseste pretul de 5000 de euro, un cost mult mai mic in comparatie cu preturile din tarile occidentale.
Incepind cu 9 decembrie 2010, pacientii isi pot face programare online, pe site-ul oficial al centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021.323.00.00 (02).
de Centrul OncoFort - 3024 afisari
 
         
 
3.0 - 3507 voturi