Despre premiile Oscar si Gopo

Adaugata 2009-03-09, la ora 08:35:49
Despre premiile Oscar si Gopo Merita ”Slumdog Milionaire” atatea premii Oscar? Daca nu ma insel, de la ”Titanic”, n-a mai fost un film atat de premiat.
Parca opt sau noua a luat. Este un mare regizor Danny Boyle, el a facut si ”Trainspotting” si ”The Beach”. Este mult prea bun. Mereu si-a cautat subiecte delicate, controversate. La filmul asta povestea este foarte frumoasa. Cred ca ea a castigat.

Cum vezi colaborarea India – Marea Britanie la film. A fost un plus pentru film colaborarea asta mai putin ortodoxa?
Cred ca artistii nu-si pun problemele politicienilor. Si nici publicul, poate doar daca li se pune problema in fata intr-un articol. Daca omul este atras de poveste nu se gandeste la implicatiile politice, istorice...

Oare se va lansa o goana dupa filmele iesite din tipare, cu povesti mai altfel?
Daca un film este bun si cauti sa urmaresti reteta lui, nu vei reusi. E clar! Daca te gandesti sa semene cu el, nu vei avea succes. Un film de genul asta apare foarte rar. Scenariul este bun, povestea e atragatoare. Cred ca un film devine iesit din tipar abia atunci cand devine universal.

Crezi ca ne-ar fi greu sa dam si noi lovitura? Ne lipseste altceva in afara Bollywood-ului?
Bollywood-ul este o industrie! Se fac foarte multe filme si se folosesc o gramada de bani. Insa, de exemplu, Cristi Mungiu a dat lovitura cu un film produs de el. Daca ai o poveste buna, ai toate sansele. Cred ca putina creativitate din partea scenaristilor n-ar strica. Poate asta ne-ar lipsi.

”Restul e tacere” a cam dominat premiile Gopo. A avut ceva in plus fata de ”Boogie”?
Daca te uiti atent in lista premiilor, cele mai importante le-a luat ”Boogie”. Singura distinctie majora pentru ”Restul e tacere” a fost cea pentru scenariu, dupa parerea mea, pe deplin meritata. In rest, a luat pentru costume, muzica... In concluzie, nu cred ca ”Restul e tacere” a fost marele castigator.

Cum ti s-a parut debutul lui Horatiu Malaele ca regizor in ”Nunta muta”?
Una dintre scenele care mie personal nu mi-a placut a fost nunta in sine. Acolo s-a dus totul la grobian. Daca ti se interzice sa serbezi nunta, fiind amenintat cu moartea, reactionezi altfel. Nu exista miza mortii in pelicula, acolo au fost glumite care minimalizeaza nunta. Chiar ma gandeam cum ar fi fost sa fie Horatiu in toate rolurile in scena aia. Cred era genial. In schimb, au fost destule scene foarte bune, actorii au fost excelenti.

Crezi ca ar trebui sa ne oprim cu filmele cu iz istoric? Oare n-ar fi bine sa ne rupem putin de realitate?
E istoria noastra si au fost necesare toate filmele legate de revolutie si celelalte. Tinerii au incercat sa faca povestile veridice, sa foloseasca pareri obiective. Genul asta are mare succes la festivaluri si, fiindca nu avem cinematografe in care sa fie distribuite, te axezi pe festivaluri. Faci un compromis pentru a atinge un anumit punct. Apoi poti sa te axezi si pe filme pentru public.
de Claudiu Radu - 3618 afisari
 
         
 
3.0 - 3676 voturi