Centrul OncoFort, locul in care pacientul e cel mai important

Adaugata 2012-03-27, la ora 12:17:10
Centrul OncoFort, locul in care pacientul e cel mai important Centrul OncoFort a sarbatorit, vineri 9 martie, un an de activitate, an in care a reusit sa adune o echipa multidisciplinara de prestigiu, mentinand serviciile oferite la cel mai inalt standard de performanta medicala. Cu aceasta ocazie, am discutat cu Alina Ciovlica, manager OncoFort, despre serviciile oferite de acest centru, despre dotarile de ultima generatie, dar si despre secretele unei afaceri de succes...

Care sunt planurile de viitoar ale Centrului OncoFort?
In continuare, ne propunem sa mentinem tratamentele oncologice la standarde ridicate, urmand procedurile occidentale, sa oferim sansa unor rezultate terapeutice de exceptie si sa monitorizam pacientii cu afectiuni oncologice inca de la faza de prediagnostic.

In 2011, centrul OncoFort a reusit sa ofere servicii medicale de diagnostic si tratament oncologic pentru aproape 2000 de pacienti. In ce au constat acestea?  
Din cei aproape 2000 de pacienti, un procent de 25% au primit un tratament radioterapeutic performant, rezultatele fiind foarte bune (>90% raspuns pozitiv la radioterapie), fapt dovedit in procesul de monitorizare a pacientilor posttratament la intervale de o luna, trei luni, sase luni sau un an. De altfel, OncoFort este primul centru privat de excelenta in tratarea cancerului din Romania ce urmeaza modelul austriac, oferind in premiera servicii medicale de radioterapie performanta, chimioterapie si consult international de specialitate.

Cum a ajuns OncoFort la o asemenea performanta?
Am atins o asemenea performanta gratie echipei medicale a centrului OncoFort, care reuneste specialisti din tara si strainatate, din domenii conexe: oncologie medicala, chimioterapie, radioterapie, imagistica medicala, fizica medicala de radioterapie. Incepand cu anul 2010, doi specialisti cu renume international in oncologia medicala: Profesor Dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice si Experimentale a Spitalului Universitar din Viena, si Profesor Dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog in cadrul aceluiasi centru, ofera consultatii in exclusivitate de first si second opinion la Gral Medical.

Totusi, un bun specialist trebuie sa aiba si echipamente care sa ii asigure o anumita siguranta a interventiilor facute...
Desigur, centrul nostru oncologic este dotat si cu un echipament de ultima generatie tehnologica, un accelerator liniar de tip Elekta, ce implementeaza tehnica 3D conformational (3D-CRT) si IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy). Tehnologia 3D conformational poate fi folosita in tratarea unei game variate de formatiuni tumorale canceroase, localizate in profunzime sau superficial, de la stadiul incipient pana la stadiul de metastaza, in timp ce tehnologia IMRT este dedicata tratarii zonelor tumorale cu geometrie convexa localizate la nivelul prostatei, rectului, in sfera ORL sau in zona sanului.

Detalii si informatii suplimentare: www.gralmedical.ro
de Rares Pop - 4580 afisari
 
         
 
3.0 - 3683 voturi