Avantajele tratamentului cu radioterapie tintita

Adaugata 2011-11-02, la ora 10:26:09
Avantajele tratamentului cu radioterapie tintita Precizie si acuratete net superioara tehnologiei anterioare
Radioterapia conventionala ofera doze mari de radiatie locurilor cu tumori, dar, in acelasi timp, poate sa dauneze tesutului sanatos din jur. Scopul radioterapiei este ca tumora sa fie distrusa cu ajutorul energiei emise de aparat, insa, de multe ori, sint afectate si celulele sanatoase din jurul acesteia. Un accelerator de particule de ultima tehnologie limiteaza, prin acuratetea sa, afectarea organelor vitale din jurul tumorii. Aparatul este dotat cu lamele autoajustabile, care iau forma tumorii, astfel incit radiatia sa fie focusata numai catre aceasta. Acceleratorul modern inlocuieste metoda veche folosita (cobaltoterapia), tratind orice forma de cancer, cu o precizie mai mare si intr-o perioada mai mica de timp. Pe linga faptul ca nu sint autorizate mondial, terapiile cu ultrasunete limiteaza tratamentul pentru diferite categorii de cancer, sint dependente de dimensiunea tumorii si dureaza ore intregi, pe cind radioterapia de ultima ora se aplica pentru orice tip de cancer, iar sedinta dureaza doar citeva minute.

Tehnica de conturare a tumorii este unica in Romania
Pentru a oferi pacientului cea mai buna rata de succes a tratamentului de radioterapie, fizicienii medicali analizeaza, impreuna cu medicul radioterapeut, dosarul medical al pacientului, efectuind o simulare a planului de tratament. Cu ajutorul unui soft specific, medicul radioterapeut contureaza volumul-tinta de iradiere si organele de risc (conformationalul). La OncoFort, tehnica de conturare este unica in Romania si urmeaza modelul austriac. Combinatia optima de energii asigura eficienta tratamentului, de aceea planificarea tratamentului este considerata una dintre cele mai importante etape. Cind dosarul medical este complet si planul de tratament este validat de catre fizicenii medicali si medicul radioterapeut, pacientul se poate programa pentru sedintele de radioterapie.

O sedinta de radioterapie dureaza doar citeva minute
O sedinta de radioterapie dureaza foarte putin, in functie de particularitatile fiecarui caz, si este monitorizata complet de catre echipa medicala OncoFort. Camerele video si interfonul asigura accesul vizual si auditiv din camera de comanda, de unde se initiaza si se urmareste sedinta de tratament. Astfel, pacientul poate sa isi reia activitatea de zi cu zi fara probleme.

Tratamentul se poate aplica pentru toate tipurile de cancer
Aparatul ofera tratament pentru o gama variata de tipuri de cancer, situat la nivelul intregului organism (plamini, ficat, prostata, git, metastaze osoase, colon, sin, coloana, cap etc.). 

Cazuri tratate cu radioterapie tintita
Pacienta: Marioara Popescu, 46 de aniDiagnostic: Carcinom rinofaringe 32/28 mm
Istoric: Boala a debutat in mai 2010, cu simptome discrete de acufene pulsatile, senzatii de nas si ureche infundate. Pacienta s-a prezentat la medic si a urmat un tratament conservator, fara ameliorarea simptomatologiei. In ianuarie 2011, doamna Popescu a efectuat un examen CT, urmat de o biopsie, care au confirmat diagnosticul proces tumoral rinofaringian. 
Tratament: In februarie 2011, echipa de specialisti OncoFort a recomandat un plan de tratament dedicat Marioarei Popescu, combinind radio si chimioterapia. In perioada 28 februarie – 13 aprilie 2011, pacienta a efectuat 33 de sedinte zilnice de radioterapie, cu durata medie de trei minute fiecare. In aceeasi perioada, i s-au administrat trei serii de chimioterapie, una la trei saptamini, cu toleranta buna. 
Rezultate: Examinarile saptaminale ORL au aratat regresii considerabile ale formatiunii tumorale, de pina la 40% dupa prima saptamina de tratament, ajungind la 85% la sfirsitul perioadei de tratament – 5/4 mm fata de 32/28 mm. Examinarea imagistica RMN, efectuata la o luna dupa finalizarea tratamentului, a constatat regresia completa a tumorii, fara determinari secundare la nivel cerebral.
Monitorizare: Echipa OncoFort recomanda monitorizari regulate ale evolutiei pacientei, la perioade determinate: trei luni, sase luni, un an.
Marturie pacient:
“Am gasit aici un colectiv de profesionisti, buni psihologi, condusi de un manager stralucit. Sint toti bine pregatiti, mereu disponibili sa te ajute; esti intimpinat, incepind de la receptie pina in sala de radioterapie, de fete zimbitoare, calde, care reusesc sa te faca sa treci mai usor peste suferinta si deznadejde. Am petrecut impreuna 45 de zile, poate cele mai grele din viata mea. Marturisesc ca n-as fi reusit fara acesti oameni, care mi-au demonstrat ca le pasa. Cind am fost ingenuncheata, m-au ridicat si mi-au dat taria sa merg mai departe. Mi-au dat uneori aripi si forta de a spera la reusita. N-am sa nominalizez pe cineva anume, tocmai pentru a nu omite pe altcineva. Absolut toti, pina la ultimul colaborator, sint minunati, cu reale calitati umane si morale. 
Pe 12 aprilie a fost ziua mea. Mi-au facut o zi speciala, plina de surprize, pe care nu o voi uita si pentru care le multumesc necontenit. A insemnat enorm pentru mine. Nu as avea ce sugestii sa fac acestui departament sau clinicii, totul desfasurindu-se la un inalt nivel medical. Ma inchin in fata tuturor si va asigur de toata pretuirea si recunostinta mea“ (Marioara Popescu).

OncoFort, primul centru privat de excelenta in tratarea cancerului din Romania, s-a infiintat ca raspuns la nevoile fundamentale ale romanilor bolnavi de cancer, oferind standarde medicale occidentale aici, in Romania. Centrul oncologic urmeaza modelul austriac (aparatura, experienta, personal calificat), al unuia dintre cele mai renumite centre de tratament al cancerului din Europa.
OncoFort ofera servicii oncologice de inalta performanta, aducind beneficii importante pacientilor sai (radioterapie, chimioterapie si consult de specialitate international).OncoFort – str. Traian Popovici (fosta Unitatii), nr. 79-91, sector 3, BucurestiTel. 021.323.00.00(02); 0724.242.259; www.oncofort.ro. 
de Rares Pop - 6136 afisari
 
         
 
2.9 - 5839 voturi