Andi Vasluianu: "Ma intereseaza foarte mult sanatatea"

Adaugata 2012-10-17, la ora 17:09:47
Andi Vasluianu: Unul dintre actorii cei mai apreciati de regizorii romani, Andi Vasluianu, care face parte din distributia filmelor “Despre oameni si melci” si “Minte-ma frumos”, s-a alaturat saptamana aceasta unei campanii pe cat de interesanta, pe atat de utila. Este vorba despre campania de informare in legatura cu unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer - cancerul la san, initiata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de Cancer.
Un tip discret si o prezenta rara la evenimentele mondene, Andi ne-a  vorbit in acest context despre importanta informarii atunci cand vrem sa prevenim sau sa tratam cancerul…

De ce te-ai implicat intr-o campanie pentru femei?
Nu este o campanie pentru femei. Este o campanie pentru mamele, surorile si iubitele noastre care vor fi mai sanatoase langa noi.

Inseamna ca nu a fost greu sa te lasi convins.
Nu. Sunt lucruri in care cred.

Consideri ca ar trebui facute mai multe campanii pe aceasta tema?
Absolut. Este foarte greu in cazul femeilor de la tara - acolo ar trebui sa ajunga aceasta campanie, pentru a le determina sa se duca sa-si faca acest control. Femeile de la tara nu cunosc riscurile la care se expun si asta este dureros. Pe mine ma intereseaza foarte mult sanatatea si vad in medici niste eroi - bineinteles ca mai fac si ei greseli ca si noi, insa ma inclin in fata celor care sunt cu adevarat buni.

Implicarea vedetelor este esentiala in sporirea impactului campaniei?
Da. Ele sunt interfata si mi se pare bizar ca totul are nevoie de reclama. Nu stiu daca este bine sau rau, nu stiu cata lume rezoneaza la numele meu, dar daca intr-adevar va ajuta si datorita noua, eu ma simt foarte fericit.

Gratuitatea consultatiilor ar motiva mai multe femei sa mearga la control?
Cred ca da, dar nu stiu daca asta este problema. Sunt foarte multe persoane comode, chiar si femeile, care sunt si fricoase.

„Singura mea asteptare este sa joc in continuare si sa-mi vad de meserie”
Acum sa vorbim despre proiectele tale. Filmul “Despre oameni si melci” se bucura de un real succes in randul cinefililor. Ce asteptari ai pe viitor?
Nu am nicio asteptare. Singura mea asteptare este sa joc in continuare si sa-mi vad de meserie. Acesta este un film care a avut succes, a avut si o promovare foarte buna, dar sa dea Dumnezeu sa fie asa in continuare.
Urmeaza acum sa se lanseze si “Minte-ma frumos”, care a avut avanpremiera pe 9 Octombrie si va fi lansat pe 19 octombrie. O reteta clara de comedie romantica, pelicula este foarte haioasa si sper ca lumea sa vina la cinema in continuare.

Ai declarat la un moment dat ca “o scena de amor este mult mai usoara cu o femeie care nu iti este iubita”. De ce este o astfel de scena mai lejera cu cineva pentru care nu simti nicio atractie?
Cand esti cu o actrita, amandoi suntem profesionisti si ne adaptam cerintelor impuse de regizor si scenarist. Cand esti cu iubita in fata unor camere de filmat si in fata unor oameni devine foarte penibil; e ca si cum cineva ar intra in dormitorul tau...

Ce mesaj le transmiti femeilor care sufera de cancer la san?
Acelasi mesaj pe care il promoveaza si sloganul campaniei: “Cand suferi tu, sufar si eu”. Macar cele care tin la mine sa nu sufere...

de Sebastian Mogos - 3892 afisari
 
         
 
3.0 - 3450 voturi