Adrian Despot: "Sunt un perfectionist maniacal"

Adaugata 2012-10-22, la ora 12:16:06
Adrian Despot: Ai spune ca muzica il scoate mereu din context si-l defineste cel mai bine ca personalitate. Adrian Despot este implicat mereu in definitivarea procesului de creatie si isi petrece majoritatea timpului liber in studioul de intregistrari. Ca orice artist, are in el si luciditate si nebunie. Intre 30 octombrie 2012 si 20 decembrie 2012, trupa Vita de Vie se va afla intr-un turneu national in varianta Acustica, ce marcheaza celebrarea celor 15 de activitate. Adrian ne-a vorbit despre ce urmeaza sa se intample in urmatoarele saptamani in cariera sa, dar si despre cum vede un artist consacrat drumul spre succes.

Cum si-au pus amprenta asupra personalitatii tale si a muzicii cei 15 ani de activitate in Vita de Vie? Cum te-au schimbat, cum te-au transformat?
A fost o evolutie naturala, atat din punct de vedere biologic cat si muzical. 1997-1999 a fost perioada de copilarie, de inocenta, 1999-2002 a fost perioada de adolescenta rebela, iar apoi am intrat in ultima etapa, cea de maturizare. E o etapa lenta, de acumulare si slefuire, care va tine toata viata. Desi nu credeam ca este posibil, odata cu trecerea timpului, dragostea pentru muzica este din ce in ce mai mare.

Ce reprezinta turneul national al trupei?
Este cel mai mare eveniment marca Vita de Vie de pana acum. Turneul cuprinde 12 orase si este produs in parteneriat cu Phoenix Entertainment. A fost un pariu pe care l-am castigat, proiectul nostru Acustic a fost primit extraordinar de catre public, am fost sold out peste tot unde l-am cantat iar noi ne simtim fantastic pe scena. Suntem cu 50% mai multi decat in formula electrica, mai multe instrumente, mai multe stari, aceleasi melodii. Mandela ne ajuta la flaut, caval, dramba si darbuka, iar Mihai Ardelean la clape si voie buna. Suntem foarte norocosi sa avem parte de talentul si devotamentul lor. In prezent inregistram piesele in studio alaturi de niste invitati de exceptie, iar in decembrie, cel tarziu, va aparea CD-ul. Pana acum suntem foarte mandri de rezultat.

“Nu ne-am laudat niciodata cu randamentul nostru”
Care a fost cea mai mare provocare pe care ai avut-o din perspectiva de artist?
Cea mai mare provocare este sa pot reproduce fizic muzica pe care o aud in capul meu. Cele mai multe melodii pornesc de la o tema de chitara, apoi apar tobele, basul, linia melodica si versurile. In 99% din cazuri in ordinea asta. Cu tot cu inregistrare, mixaj si productie, Vita de Vie munceste enorm la fiecare piesa. Pe de alta parte, nu ne-am laudat niciodata cu randamentul nostru si nici nu ne grabim niciunde. O facem pe indelete pentru a avea timp sa savuram fiecare moment.

Ce le recomanzi sa faca artistilor aflati la inceput de drum pentru a avea succes?
Nu pot face recomandari pentru succes, nu am avut niciodata acest obiectiv. Nu mi-am dorit decat sa fac muzica, cat mai bine posibil. Celor aflati la inceput de drum le pot recomanda sa asculte cat mai multa muzica, de toate felurile, sa studieze si sa se studieze. Cred ca este foarte important sa nu uite motivele pentru care s-au apucat de muzica si sa se lase calauziti de ele. Sunt pure si constante si ii vor pozitiona mereu pe drumul cel bun.

Ce poti sa ne spui despre perseverenta sau, mai bine zis, ce inseamna ea pentru tine?
In cazul meu, perseverenta inseamna sa faci ce iti place si sa nu fii niciodata multumit de rezultat. Aproape ca nu pot sa ma bucur niciodata de muzica mea pentru ca nu remarc decat lucrurile care ar putea fi imbunatatite. Cred ca sunt un perfectionist maniacal.

Care este trasatura de caracter a unui om de succes in muzica?
Imi pare rau, nu stiu. Sunt mult prea multe tipologii de oameni de succes in muzica pentru a pune un semn de egal intre ei si a trage o concluzie.

de Anca Lapusneanu - 6210 afisari
 
         
 
3.0 - 5486 voturi