Gala Premiilor VIP – August 2011
    POZA:

Gala Premiilor VIP – August 2011

Ambasad’Or Events & Leisure

Data: 2011-08-16
Marti, 16 august, a avut loc un nou eveniment marca VIP: Gala Premiilor VIP – august 2011. Editia din aceasta luna a avut loc intr-un nou cadru: gazda evenimentului, Ambasad’Or Events & Leisure a oferit o locatie exclusivista, creand in jurul piscinei un spatiu aparte pentru celebrarea personalitatilor de marca din societatea romaneasca. Editia de decernare a Premiilor VIP de luna aceasta s-a realizat in spiritul campaniei Superlativelor VIP, campanie care deja si-a anuntat startul. VIP si-a propus inca o data sa ridice calitatea la rangul de valoare si sa isi demonstreze aprecierea pentru munca si efortul depus de cei care constituie deja modele in societatea romaneasca si care s-au aflat printre premiantii serii. Am pornit, asadar, in cautarea performantei, a calitatii si a meritelor obtinute in decursul anului aflat in curs. Punctul final il va constitui seara de 16 ianuarie, cand ii vom avea pe scena Galei Superlativelor VIP pe cei mai importanti oameni ai anului  2011.

Valentina Nafornita, pentru prima data la Gala Premiilor VIP
Cea de-a 106-a editie a Galei Premiilor VIP a inceput cu decernarea premiului dedicat performantei pe plan muzical. Beatrice Rancea, persoana care stie ce inseamna pretul succesului si importanta continuitatii, a fost cea care a inmanat premiul pentru Muzica sopranei Valentina Nafornita. Castigatoarea acestei categorii s-a aflat pentru prima data alaturi de noi si a primit acest premiu ca semn de sustinere pentru noul drum, in lumea operei, ce i s-a aratat odata cu castigarea premiului international BBC Cardiff Singer of the World.
Desi este vacanta, am vazut ca teatrul continua sa ne aduca noi productii pe scena. Alexandru Bindea, unul dintre actorii Teatrului National Bucuresti, a fost cel care a numit castigatorul la categoria Teatru. “Marea dragoste a lui Sebastian” nu ar fi avut acelasi succes daca nu s-ar fi bucurat de o distributie de exceptie. Asadar, Rodica Mandache, Marius Manole, Istvan Teglas, Ana Ioana Macarie si nu in ultimul rand, Diana Mihailopol, regizoarea piesei, au urcat pe scena Premiilor VIP pentru a ne multumi pentru acordarea premiului la categoria Teatru.

Muzeul Satului, premiat pentru "Vara pe ulita"
Primul Premiu Special al serii a fost acordat in spiritul vacantei. “Vara pe ulita” nu ne aminteste doar de vacantele copilariei, este si unul din proiectele Muzeului National al Satului, constituit intr-o tabara de creatie in care 800 de copii au invatat din tainele mestesugurilor traditionale direct de la mesterii populari. Pentru a primi Premiul Special am avut-o alaturi de noi pe doamna Lia Cozma, directorul de Programe al Muzeului Satului “Dimitrie Gusti”, diploma fiindu-i inmanata de Radu Ille, un bun cunoscator al portului si traditiilor populare.
O artista extrem de sensibila, dar care emana forta si energie prin fiecare aparitie este Maria Radu, cea care a anuntat premiul pentru Cultura. Admirat pentru galeriile de arta din Statele Unite ale Americii, dar si din Europa, de data aceasta a primit si admiratia noastra pentru expozitia realizata in semn de omagiu adus Istambulului prin lucrarile dedicate metropolei de pe Bosfor. Mihai Potcoava, pictor roman, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania inca din 1998, unul din pictorii care au realizat expozitia “Istambului vazut prin ochii a cinci romani”, a primit premiul la categoria Cultura.Premiul pentru Brand-ul lunii nu avea cum sa nu se indrepte tot catre cei care aduc vacanta mai aproape de noi. Alina Sorescu si Alexandru Ciucu au invitat in scena pe domnul Laurentiu Megelea, directorul Travel Mix TV, pentru a-i inmana diploma pentru premiul Brand-ul Lunii, pentru o televiziune aflata abia la inceput, dar cu ganduri mari de a promova natura, traditiile, istoria si tot ce are mai frumos de oferit Romania.Cristian Topescu, un om care are si o foarte mare pasiune pentru tot ceea ce inseamna miscare, performanta si sport, a urcat pe scena Galei Premiilor VIP pentru a-l anunta pe unul dintre campionii Romaniei, a carui cariera a inceput cu mai bine de 44 de ani in urma. Asadar, premiul pentru Sport i s-a cuvenit lui Ivan Patzaichin, omul caruia nu i-a fost frica de “ape tulburi”.
Dupa cum ne-am obisnuit in fiecare vara, si anul acesta am avut parte de o serie de debuturi pe scena muzicala romanesca. Aprecierea din partea VIP nu s-a putut limita doar la un singur nume, asa ca la categoria Debut am avut doi premianti. DJ Andi a fost cel care i-a invitat in scena, pentru a primi premiul, pe Liviu Hodor si Mona, care au intrat imediat in topurile romanesti cu hit-ul “Sweet Love”. Cel de-al doilea premiu pentru debut a fost acordat Amnei, care se bucura de succes in topurile nationale si internationale cu piesa “Tell me why”.
Radu Sirbu a raspuns invitatiei noastre si ne-a fost alaturi pentru acordarea distinctiei pentru categoria Film. Premiul a fost acordat lui Bogdan Dumitrache, cel caruia i-a fost decernat de curand premiul pentru cea mai buna interpretare masculina intr-un rol principal in cadrul Festivalului de la Locarno.
Mare iubitoare a muzicii populare si portului romanesc, Marinela Parvu a acordat premiul pentru unul din domeniile cele mai apropiate de sufletul dansei. La categoria Arta Populara, revista VIP a ales sa acorde distinctia doamnei Elisabeta Turcu, pentru ca promoveaza traditia romaneasca peste tot in lume.
Christian Ciocan ne-a bucurat inca o data cu prezenta si a fost alaturi de noi pentru a anunta premiul pentru Stiinta si Viata. Ne-au impartasit tainele meseriei lor si ne-au demonstrat cateva din actiunile de prim ajutor si pentru acest lucru au organizat ziua portilor deschise pentru cetateni in data de 26 iulie pe Stadionul Dinamo. Pentru a primi premiul la categoria Stiinta si Viata in numele Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov am avut-o alaturi de noi pe Alis Grasu.Premiul la categoria Excelenta a fost inmanat cu emotie in glas, dar in special cu mandrie, de catre actrita si scriitoarea Olga Delia Mateescu spunand: “N-as fi pierdut placerea de a-i multumi unui mare actor, unui mare partener, unui mare prieten”. Dupa ce a primit distinctia, maestrul Ion Besoiu a multumit spunand ca: “A fost o mare sarbatoare aceasta diploma din partea revistei VIP”.
Chiar daca tot mai multi oameni de media nu ii mai aroga televiziunii calitatea educativa pe care ar trebui sa o aiba, premiul la categoria Mass-Media a fost inmanat unei echipe ce a dovedit calitate, originalitate, dedicatie si profesionalism in realizarea – timp de aproape cinci decenii – emisiunii “Teleenciclopedia”. Premiul a fost ridicat in numele intregii echipe de catre unul dintre cei patru naratori ai emisiunii – Mircea Necsa, fiindu-i inmanat de catre Margareta Paslaru.
Pentru a inmana premiul la categoria Evenimentul lunii, un domeniu care a luat amploare atat la nivel national, cat si international, a urcat pe scena maestrul Florin Zamfirescu, un actor care iubeste cu aceeasi patima atat platoul de filmare, cat si scena teatrului. Castigatorii distinctiei din aceasta luna pentru categoria Evenimentul lunii nu vizeaza celebritatea, ci sustin si incurajeaza calitatea, talentul si dedicatia in domeniul cinematografic - Festivalului Intervational de Film Independent „Anonimul”.
Artistul si profesorul Florian Lungu, una dintre cele mai implicate si importante personalitati ale jazzului romanesc, a acordat Premiul Special al Galei din luna august celui care a initiat si a promovat Blues-ul in Romania timp de mai mult de un deceniu. Plecat din Romania in cautarea blues-ului inca dinainte de '89, G. Weinberger s-a intors in Romania pentru a arata melomanilor de aici frumusetea acestui gen muzical.
Dragos Anastasiu, presedintele grupului "Touring Eurolines", cu o experienta de aproape 10 ani in business, a acordat premiul pentru categoria Contributie la dezvoltarea societatii. Considerand aceasta distinctie cu atat mai importanta cu cat performanta in celelalte domenii este conditionata de nivelul de dezvoltare al societatii, Dragos Anastasiu l-a felicitat pe Cristian Sima, presedintele al CA al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) pentru solutiile sale care se concretizeaza de cele mai multe ori in adevarate modele de crestere economica si sociala atat de necesare intr-o societate supusa in permanenta schimbarii. Domnul Sima a multumit revistei VIP pentru premiul acordat si a incheiat cu un citat din Arghezi pentru a raspunde domnului Anastasiu referitor la haosul care va urma in societate: “Din bube, mucegai si noroi/ Iscat-am frumuseti si preturi noi”.
Printr-o prezenta care ne face sa il indragim din prima clipa cand il vedem, Bebe Cotimanis s-a declarat onorat sa se afle in postura de a acorda premiul pentru Eleganta. A recitat o poezie pentru a-si arata admiratia si respectul pentru Irina Petrescu, mare doamna a filmului si teatrului romanesc, cea care a primit din partea revistei VIP premiul pentru Eleganta.
Este un motiv de mandrie ca atunci cand ne gandim la excelenta sa nu ne vina in minte acest nume. Din acest motiv revista VIP a decis sa acorde premiul pentru Excelenta si celui care atunci cand spunea “Abracadabra” facea ca toate dorintele noastre sa devina realitate. Pentru a acorda acest premiu am avut-o alaturi de noi pe Dana Rogoz, sfioasa Ambramburica, unul din copii de suflet ai magicianului. Asadar, cel care a primit cel de-al doilea premiu pentru Excelenta este nimeni altul decat Marian Ralea, cel care prin intermediul baghetei sale magice scotea din joben numai surprize placute, la fel cum a  fost si prezenta lui pe scena Premiilor VIP.
Cristina Zegheru, cunoscuta drept una dintre cele mai elegante femei care activeaza in domeniul complicat al afacerilor, nici nu se putea sa fie mai potrivita pentru anuntarea premiului la categoria Moda. Revista VIP a decis sa treaca peste tot ce s-a spus in presa si sa recunoaca adevaratele merite ale unuia dintre designerii cu viziune, cu care ne putem mandri. Pentru ca moda inseamna mai mult decat eticheta, premiul serii pentru aceasta categorie a fost acordat lui Razvan Ciobanu, care momentan pregateste un nou proiect, menit sa aduca un plus de stil si unicitate femeilor.
Ultimul premiu al serii, dar la fel de special, a fost acordat lui Radu Almasan pentru ca a avut curajul ca atunci cand se afla in fata succesului alaturi de trupa Bosquito, sa plece in America unde a infiintat un nou proiect – Madame Hooligan. A fost unul din numele care a urcat pe scena B’ESTFEST Summer Camp si urmeaza sa concerteze la Burning Man, in Nevada, SUA. Desi se bucura de un mare succes cu Madame Hooligan, a decis sa revina in Romania si sa dea din nou glas hiturilor trupei Bosquito. Marius Manole s-a aflat, inca o data, pe scena Premiilor VIP pentru a acorda Premiul Special lui Radu Almasan pentru cele doua proiecte de succes ale sale.
Pe parcursul serii, pentru a destinde atmosfera, am avut parte de o serie de momente artistice. Am ascultat doua dintre hiturile verii 2011 de la cei care au primit si premiul pentru Debut, “Sweet Love” - Liviu Hodor si Mona  si “Tell me why” – Amna. Seara s-a incheiat intr-un mod cu totul special cu un minunat recital sustinut live de Nico.
Pe toata durata serii ne-am bucurat de spijinul oferit din partea Power Drink Distribution  care a delectat invitatii cu noua bautura spumanta, marca RICH.
Prezentatori: Sorina Tite si Adrian Nartea

Categoria: MUZICA
P: Valentina Nafornita
A: Beatrice Rancea

Categoria: TEATRU
P: “Marea iubire a lui Sebastian” – Rodica Mandache, Marius Manole
A: Marina Constantinescu  

Premiu Special
P: Muzeul Satului –Lia Cozma
A: Radu Ille

Categoria: CULTURA
P: Mihai Potcoava – Expozitia de pictura “Istanbulul vazut prin ochii a cinci pictori romani”
A: Maria Radu 

Categoria: BRAND –UL LUNII
P: Travel Mix TV 
A: Alexandru Ciucu + Alina Sorescu

Categoria: SPORT
P: Ivan Pataichin
A: Cristian Topescu 

Categoria: DEBUT
P: Mona + Liviu Hodor   si Amna
A: Dj Andi 

Categoria: FILM
P: Bogdan Dumitrache
A: Radu  Sirbu

Categoria: ARTA POPULARA
P: Elisabeta Turcu 
A: Marinela Parvu

Categoria: STIINTA SI VIATA
P: Serviciul de ambulanta Ilfov – Alice Grasu 
A: Christian Ciocan 

Categoria: EXCELENTA
P: Ion Besoiu 
A: Olga Delia Mateescu

Categoria: MASS – MEDIA
P: “Teleenciclopedia” – Mircea Neacsa 
A: Margareta Paslaru

Categoria: EVENIMENTUL LUNII
P: Festivalul de film “Anonimul” 
A: Florin Zamfirescu 

Premiu Special
P: A. G Weinberger 
A: Florian Lungu 

Categoria: CONTRIBUTIE LA DEZVOLTAREA SOCIETATII
P: Cristian Sima
A: Dragos Anastasiu 

Categoria: ELEGANTA
P: Irina Petrescu 
A: Constantin Cotimanis 

Categoria: EXCELENTA (Ex- Eqvo)
P: Marian Ralea 
A: Dana Rogoz

Categoria: MODA
P: Razvan Ciobanu
A: Cristina Zegheru

Premiu Special
P: Radu Almasan 
A: Marius Manole
70318 afisari
 
         
 
3.0 - 72511 voturi
 

EVENIMENTE VIP