Taverneria "La Gigi"

Tavernerie? Taverna sau…
trattoria? Aceasta este prima intre­bare care iti vine in minte atunci cind auzi de Taverneria „La Gigi“. Si daca te astepti sa gasesti o taverna cu meniu traditional si decor rustic… vei avea parte de o mare surpriza.

Vei gasi, in schimb, un restaurant elegant, ce imbina taverna, cel mai vechi concept de restaurant, si trattoria, varianta italiana. Intilnirea dintre cele doua bucatarii este una extrem de reusita, taverneria fiind un concept
nemaiintilnit pina acum. De altfel, totul are la baza dualitatea care se regaseste in meniu, nume, sigla, dar si in arhitectura casei. Situata pe strada Uruguay, la nr. 11, casa are o istorie interesanta, fiind construita la ordinul ministrului inzestrarii armatei din Guvernul Antonescu, in aceeasi perioada cu Arcul de Triumf si Minastirea Casin. In 1945 a fost nationalizata, iar mai apoi a gazduit pe rind Ambasada Ungariei, a Pakistanului si, pina in 2006, a Indiei. Acest lucru era de asteptat avind in vedere ca Taverneria „La Gigi” se afla intr-un cartier de ambasade. Locatia este una de top, smart casual, cu o clientela educata, cu un venit mediu pina la zona premium. In ciuda acestui fapt, localul se vrea a fi unul fara „fite”, in care toata lumea se poate comporta normal. Conceptual este unul elitist, romanesc modern, ce promoveaza preparate de succes, sub preturile celorlalte restaurante pe acelasi target. In alcatuirea meniului au fost selectate cele mai vindute si mai apreciate preparate romanesti si italienesti din cele mai populare locatii din Bucuresti si din fosta locatie Taverna „La Gigi”, iar ca nota personala, au fost adaugate combinatiile romano-italienesti, cum ar fi meniul propriu Taverneria, care aduce, pe acelasi platou, preparate specifice celor doua bucatarii. Dintre specialitatile casei poate fi mentionat platoul combinat alcatuit din piept de curcan, muschi de vita, cirnaciori de Plescoi cu mix de salate, calamari, creveti si caracatita. Alte exemple sint bruschetele cu zacusca sau mamaliga amestecata cu patru sortimente de brinza: telemea, mozzarella, smintina si gorgonzola. Pe linga combinatiile culinare de tipul celor amintite mai sus, clientii pot comanda mincaruri traditionale romanesti, precum cirnaciorii de Plescoi, bulzul, tigaia picanta, ciorba de burta etc., dar si preparate specific italienesti - spaghete, bruschete, fructe de mare, salate, carpaccio etc. O alta inovatie este introducerea semintelor in diverse preparate. Astfel, atit in salatele speciale, cit si in cele combinate s-au adaugat seminte de floarea-soarelui, susan, caju sau migdale. Bineinteles, din meniu nu lipsesc deserturile, evident, si ele „culese” din cele doua bucatarii: tiramisu si papanasii, dar si retete proprii, precum fondantul de ciocolata ori tortul de vanilie. In ceea ce priveste bauturile, Taverneria „La Gigi” mizeaza pe o lista de vinuri care, in momentul de fata, cuprinde 70 de sortimente, urmind sa fie extinsa la 100, pentru a raspunde cit mai multor gusturi. Pe linga vinurile romanesti, se pot regasi si vinuri din Italia, Chile sau Spania. In plus, in curind, clientii vor putea opta si pentru vinul la pahar, pe sistemul „wine bar”. Localul este ideal pentru evenimente sau iesiri cu prietenii, pentru ca imbina gusturi si alegeri diferite. Acesta si preturile decente intr-o locatie de lux sint atuurile Taverneriei „La Gigi”
in fata concurentei.

Daniel Buzdugan –  realizator radio-tv
„Taverneria ma duce cu gindul la «next level-ul» tavernei. Localul este situat linga sediul Radio ZU si obisnuiesc sa maninc acolo zilnic cu Mihai. Este un loc unde vine lume buna. Chiar ma gindeam, inainte sa aflu cine este patronul localului, ca-i apartine lui Gigi Becali. Ii spuneam lui Mihai ca ar fi culmea sa-l avem vecin. Daca spunem o poanta, intra peste noi in emisie. Punctele forte sint bucata­ria si locatia. Iarna, cind ninge si privesc pe geam, zapada si brazii imi dau senzatia ca sint la cabana.”

Dumi Economu – General Manager Horeca Expert
„La inceput, taverneria m-a dus cu gindul la o taverna romaneasca traditionala. Imaginea era a unui loc simplu, genul de local care nu s-ar fi potrivit cu strada Uruguay. Este, intr-adevar, un local fara fite, unde te simti bine, relaxat, fara chelneri cu papion si servire rigida, insa locatia este totusi una selecta. Cel mai mult m-au incintat calitatea serviciilor si atmosfera relaxata.”

IonuT Preda – Publisher HRB expert
„Numele de tavernerie spune totul. Mi se pare foarte sugestiv pentru un local ce combina specialitatile romanesti cu cele italienesti, o combinatie intre taverna si trattorie. Mincarea este foarte buna, bautura excelenta si atmosfera
relaxata. Ceea ce ma incinta cel mai mult la acest local este, in mod cert, mincarea.”

IonuT Stoica – ASM Julius Meinl
„Taverneria este, in mod cert, un concept nou. Cel putin pentru mine. Sincer, ma asteptam sa gasesc ceva intre taverna si cafenea, un restaurant si foarte multa cafea si prajituri. Ceea ce am gasit insa mi-a depasit asteptarile. Calitatea serviciilor este atuul acestui local in fata concurentei.”

Bogdan Stanciu – director Bit Soft
„Atunci cind am vazut cladirea, m-am asteptat la un local scump cu meniu de «fite». In schimb, am descoperit un local placut, cu o combinatie de meniu interesanta (atit produse din bucataria italiana, cit si produse tipice bucatariei romanesti) si la un pret absolut decent. Combinatia ambient, meniu, pret este elementul definitoriu al acestui local.”

George Prelea – Chairman, South Pacific
„Sa fiu sincer, prima data cind am auzit numele localului, Taverneria «La Gigi», m-am gindit la mititei. Am fost placut surprins sa constat ca localul nu avea nicio legatura cu mititeii. Este un local select, cu un ambient, o clientela si un meniu potrivite cu strada Uruguay. Cred ca punctul forte este tocmai acesta, locatia.”

Robert Deutsch – profesor Standford University, proprietar „Lac de Verde“
„Auzind de tavernerie, nu te gindesti la ceva select, ci la un restaurant de margine de Bucuresti. Combinatia dintre taverna si trattorie este una cit se poate de originala. Bucataria si serviciul sint punctele forte ale taverneriei. Serviciile sint la superlativ: o echipa profesionista la bucatarie, un amestec excelent intre bucataria romaneasca si cea italiana.”

Mihai Chitic – director Cramele Halewood
„Numele de tavernerie mi-a stirnit curiozitatea. Prima data cind am fost acolo am fost placut impresionat de conceptul localului. Are o mare varietate de preparate, insa ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost lista de vinuri ce consta intr-o selectie foarte bogata de vinuri din diferite tari. Se maninca foarte bine, iar servirea este cit se poate de prompta.”

Adrian Radulescu – proprietar Domeniile Dealu Mare - Urlati
„Taverneria este un concept interesant; mie, unul, mi-a stirnit curiozitatea. Sincer sa fiu, m-am asteptat la o chestiune media. Punctele forte ale Taverneriei «La Gigi» sint amplasamentul central, designul interior si modul de impartire a spatiului, dar mai ales calitatea serviciilor oferite.”

Raluca Popescu – General Manager Perfect
„Taverneria imi inspira un local cu preparate traditionale. Am fost surprinsa cind am constatat ca localul este unul select, cu un meniu foarte bine pus la punct, o imbinare foarte fericita intre preparatele romanesti si cele italienesti.
Atmosfera este una deosebita, localul m-a cucerit de cum am intrat. Cred ca cel mai mare atu ramine locatia.”

Sorin Ionescu – Managing Partner Fivestar
„Taverneria imi sugereaza un design modern care creeaza totusi o asteptare din punct de vedere tematic. «La Gigi» sugereaza deja un nume romanesc regatean, poate ceva care sa ne transporte in vremurile lui Mitica, personajul din Caragiale. Este un local unde se poate stabili cu usurinta o intilnire de afaceri la masa de prinz.“

Toni Grecu ­ –  actor
„Prima data cind am mincat acolo a fost din curiozitate. In plus, locatia imi este foarte la indemina. Atmosfera este foarte placuta, iar combinatia dintre meniul romanesc si cel italienesc este una extrem de reusita.
Ceea ce m-a incintat cel mai mult a fost atmosfera primitoare si faptul ca exista spatii pentru nefumatori, total izolate de spatiile pentru fumatori.”

de Miruna Minculescu - 5731 afisari
 
         
 
4.5 - 4 voturi