Sotia lui Pintea: Adrian NU a murit in urma cirozei hepatice
    POZA:
   
 

Sotia lui Pintea: Adrian NU a murit in urma cirozei hepatice

Adrian Pintea a incetat din viata, iar de-acum il mai putem vedea doar in ipostaza de actor in filmele in care a jucat. Ramasa singura, Lavinia Tatomir a fost si este in continuare un exemplu de sotie, fiica, prietena, care a reusit si reuseste sa-si pastreze echilibrul si luciditatea in momentele de grea incercare.
Artistul are mai multi stapini, omul, doar unul singur. Ce credeti ca a vrut sa spuna Mircea Albulescu despre Adrian Pintea?
Iata ce am inteles eu: despre actorul total Adrian Pintea poate sa vorbeasca oricine, dar despre omul Adrian Pintea sint singura in masura sa o fac.
Cum era inainte sa-l duceti la spital?
Adrian tocmai terminase filmarile la serialul Daria, iubirea mea, apoi a avut examenul de sfirsit de an III cu studentii sai. Muncise enorm si se resimtea fizic. Efortul depus continuu timp de un an, plus suferinta uriasa provocata de moartea mamei sale i-au afectat si mai mult sanatatea.
Tocmai de aceea am cautat sa-l fortific si sa-i ameliorez deficitul energetic. I-am completat tratamentul complementar cu medicatia aplicata de medicina clasica. Simt nevoia sa lamuresc o anumita speculatie absolut nedreapta si nefondata. Adrian a murit in urma unui sepsis sever declansat la nici 24 de ore de la interventia chirurgicala stomatologica suferita, nicidecum din cauza cirozei hepatice.
Stiati cit de grava era starea in care ajunsese?
Sint medic si stiam precis despre ce este vorba, la ce risc este expus si tocmai de aceea a fost internat de urgenta, cu responsabilitate maxima asumata de ambele parti. Am fost mereu alaturi de el. Adrian era perfect lucid, continuind cu insistenta sa-si apere intimitatea si sa ramina discret. Mi-a interzis sa fac din situatia sa un subiect de presa. I-am respectat hotarirea.
Ce va deranjeaza cel mai mult in prezent?
Birocratia, nedreptatea, lupta cu neavenitii ce se erijeaza in buni si foarte apropiati prieteni ai lui Adrian, facindu-i, de fapt, imense deservicii.
Unele voci au pus la indoiala puterile dumneavoastra de vindecare. Ce le spuneti?
Este dreptul lor sa creada sau sa se indoiasca. Nu-mi justific viata in fata oamenilor care nu ma cunosc, ci doar in fata lui Dumnezeu. El vede si judeca!
Citi dintre prieteni v-au mai ramas alaturi in prezent?
Prietenii care au fost alaturi de mine si au ramas aici sint exact cei alesi sa-mi ramina prieteni.
Sotul dumneavoastra a fost un om celebru, de o discretie si o eleganta rare. Cum a fost sa-i fiti sotie?
Sa fiu sotia lui Adrian Pintea a fost cel mai frumos lucru. S-a intimplat ca orice minune, la timp!, asa spunea Adrisorul meu.
Care a fost ultima poezie pe care v-a scris-o?
Ultimele versuri pe care Adri mi le-a dedicat au fost: Pentru miresuca mea, Lavinuca: Asta-ti da mama din ea,/ Fiindca mama e o stea/ si e sora cu-ngerasii/ care iti arata pasii.../ Tata sta cu voi si zice:/ (el vorbeste c-un arici!)/ "Ai mei dorm si-s tare mici!/ Inc-o noapte cu pitici..."/ Si tragind din pipa rece:/ "Doamne, viata se petrece/ Si iti multumesc, om prost,/ Ca pot incropi un rost!"/ Si e ziua care vine/ Si-ti suride stii tu cine... Adrian al tau, mai 2007.

Poate moartea lui a fost o mare eliberare
Faptul ca s-a spart o vaza la capul lui Adrian a fost doar o intimplare banala cauzata de neatentie, crede Lavinia. Cine a spus ca moartea e un ghinion? Poate fi o mare eliberare!
 
         
 
- voturi