Sotia lui Pintea: „Adrian NU a murit in urma cirozei hepatice“
    POZA:
   
 

Sotia lui Pintea: „Adrian NU a murit in urma cirozei hepatice“

Adrian Pintea a incetat din viata, iar de-acum il mai putem vedea doar in ipostaza de actor in filmele in care a jucat. Ramasa singura, Lavinia Tatomir a fost si este in continuare un exemplu de sotie, fiica, prietena, care a reusit si reuseste sa-si pastreze echilibrul si luciditatea in momentele de grea incercare.
„Artistul are mai multi stapini, omul, doar unul singur“. Ce credeti ca a vrut sa spuna Mircea Albulescu despre Adrian Pintea?
Iata ce am inteles eu: de­spre actorul total Adrian Pintea poate sa vorbeasca oricine, dar despre omul Adrian Pintea sint sin­gura in masura sa o fac.
Cum era inainte sa-l duceti la spital?
Adrian tocmai terminase fil­marile la serialul Daria, iu­bi­rea mea, apoi a avut exa­me­nul de sfirsit de an III cu stu­dentii sai. Muncise enorm si se re­simtea fizic. Efortul de­pus con­tinuu timp de un an, plus su­­fe­rinta uriasa pro­vo­ca­ta de moar­tea mamei sale i-au afectat si mai mult sanatatea.
Tocmai de aceea am cautat sa-l fortific si sa-i ameliorez de­ficitul energetic. I-am c­om­ple­tat tratamentul complementar cu medicatia aplicata de me­di­ci­na clasica. Simt nevoia sa la­mu­resc o anumita speculatie ab­solut nedreapta si nefondata. Adrian a murit in urma unui sepsis sever declansat la nici 24 de ore de la interventia chi­rur­gi­ca­la stomatologica suferita, nici­­de­­cum din cauza cirozei he­­pa­­tice.
Stiati cit de grava era starea in care ajunsese?
Sint medic si stiam precis de­spre ce este vorba, la ce risc este expus si tocmai de aceea a fost internat de urgenta, cu res­pon­sabilitate maxima asumata de ambele parti. Am fost mereu ala­turi de el. Adrian era perfect lu­cid, continuind cu insistenta sa-si apere intimitatea si sa ra­mi­na discret. Mi-a interzis sa fac din situatia sa un subiect de ­presa. I-am respectat hotarirea.
Ce va deranjeaza cel mai mult in prezent?
Birocratia, nedreptatea, lup­­­ta cu neavenitii ce se eri­­jea­­za in buni si foar­te a­pro­pi­ati pri­eteni ai lui Adrian, fa­cin­du-i, de fapt, imen­se de­ser­vi­­cii.
Unele voci au pus la indoiala puterile dumneavoastra de vindecare. Ce le spuneti?
Este dreptul lor sa creada sau sa se indoiasca. Nu-mi jus­ti­fic viata in fata oa­me­ni­lor care nu ma cunosc, ci doar in fata lui Dumnezeu. El ve­de si judeca!
Citi dintre prieteni v-au mai ramas alaturi in prezent?
Prietenii care au fost alaturi de mine si au ramas aici sint exact cei alesi sa-mi ramina pri­eteni.
Sotul dumneavoastra a fost un om celebru, de o discretie si o eleganta rare. Cum a fost sa-i fiti sotie?
Sa fiu sotia lui Adrian Pin­tea a fost cel mai frumos lucru. „S-a intimplat ca orice minune, la timp!“, asa spu­nea Adrisorul meu.
Care a fost ultima poezie pe care v-a scris-o?
Ultimele ver­suri pe care Adri mi le-a dedicat au fost: „Pentru mi­re­su­ca mea, Lavinuca: Asta-ti da mama din ea,/ Fiindca ma­ma e o stea/ si e sora cu-nge­ra­sii/ care iti arata pasii.../ Tata sta cu voi si zice:/ (el vorbeste c-un arici!)/ "Ai mei dorm si-s tare mici!/ Inc-o noapte cu pitici..."/ Si tragind din pipa rece:/ "Doamne, viata se petrece/ Si iti multumesc, om prost,/ Ca pot incropi un rost!"/ Si e ziua care vine/ Si-ti suride stii tu cine... Adrian al tau, mai 2007.“

„Poate moartea lui a fost o mare eliberare“
Faptul ca s-a spart o vaza la capul lui Adrian a fost doar o intimplare banala cauza­ta de neatentie, crede Lavinia. „Cine a spus ca moartea e un ghinion? Poa­te fi o mare eliberare!“
 
         
 
- voturi