Printul Dimitrie Sturdza, pentru prima oara bunic. Iasiul e din nou in sarbatoare. Mondena.
    POZA:
   
 

Printul Dimitrie Sturdza, pentru prima oara bunic
Iasiul e din nou in sarbatoare. Mondena.

Familia Sturdza a fost cuprinsa de fericire la aflarea vestii ca Stefan Sturdza si sotia lui, Nina, vor fi parinti.
Cei doi s-au casatorit in urma cu trei ani, la Iasi, de unde nu au lipsit unele dintre cele mai mari familii boieresti: Cantacuzino, Ghica sau Moruzzi. Viitoarea mamica, printesa Nina, nu stie exact daca va avea baiat sau fetita, ea sperind doar ca bebelusul va fi sanatos. Bunicul doreste cu ardoare ca nepotelul sau nepotica sa invete mai intii de toate romaneste, sa cunoasca bine istoria familiei si istoria propriei tari.

Copilul va avea singe albastru
Copilul celor doi va purta rangul de principe, pe linie directa de ereditate nobiliara. Printul Stefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, fiul cel mare al principelui Dimitrie Sturdza, s-a casatorit in 2004 cu Nina Irina Tandarica, fata unor bancheri romani stabiliti in Elvetia. Ceremonia, considerata nunta anului in Iasi, a avut loc la Palatul Culturii, fostul Palat Domnesc, in prezenta mai multor descendenti din familii nobiliare autohtone, vedete si politicieni. Neculai Bujor, purtatorul de cuvint al familiei Sturdza, a fost cel care a nasit cuplul princiar.
Principesa Ruxandra Sturdza, sora mai mica a viitorului tata, nu este casatorita. Printul Stefan Sturdza este consulul de onoare al Romaniei la Z•rich.

Sturdza: avere de 150 de milioane de dolari
Principele Dimitrie Sturdza este nepotul domnitorului moldovean Mihail Sturdza (1834-1849). La virsta de zece ani, in 1948, paraseste tara impreuna cu mama si cei doi frati, si pleaca in Norvegia, la citeva saptamini dupa ce tatal lor reusise sa treaca granita. In 1960 se stabileste in Elvetia, unde isi incepe studiile la departamentul de fizica atomica al Politehnicii din Lausanne. In 1971 infiinteaza compania de cosmetice Deesse, una dintre cele mai importante companii de vinzari in domeniul cosmeticii pe plan mondial. Averea principelui este estimata la peste 150 de milioane de dolari.
 
         
 
- voturi