Printul Dimitrie Sturdza, pentru prima oara bunic. Iasiul e din nou in sarbatoare. Mondena.
    POZA:
   
 

Printul Dimitrie Sturdza, pentru prima oara bunic
Iasiul e din nou in sarbatoare. Mondena.

Familia Sturdza a fost cuprinsa de fericire la aflarea vestii ca Stefan Sturdza si sotia lui, Nina, vor fi parinti.
Cei doi s-au casatorit in ur­ma cu trei ani, la Iasi, de unde nu au lipsit une­le dintre cele mai mari familii bo­ieresti: Cantacuzino, Ghica sau Moruzzi. Viitoarea mamica, prin­te­sa Nina, nu stie exact daca va avea baiat sau fetita, ea sperind doar ca bebelusul va fi sanatos. Bu­ni­cul doreste cu ardoare ca ne­po­telul sau nepotica sa invete mai intii de toate romaneste, sa cu­noas­ca bine istoria familiei si is­toria propriei tari.

Copilul va avea singe albastru
Copilul celor doi va purta ran­gul de principe, pe linie directa de ereditate nobiliara. Printul Stefan Dimitrie Fer­di­nand Sturdza, fiul cel mare al prin­cipelui Dimitrie Sturdza, s-a ca­­­s­atorit in 2004 cu Nina Irina Tan­darica, fata unor bancheri ro­mani stabiliti in Elvetia. Ce­­r­e­monia, considerata nunta anu­lui in Iasi, a avut loc la Palatul Culturii, fostul Palat Domnesc, in prezenta mai multor descendenti din familii no­bi­liare autohtone, vedete si po­li­ticieni. Neculai Bujor, pur­ta­to­rul de cuvint al familiei Sturdza, a fost cel care a nasit cuplul princiar.
Principesa Ruxandra Sturdza, so­ra mai mica a viitorului tata, nu este casatorita. Printul Stefan Stur­dza este consulul de onoare al Ro­ma­niei la Z•rich.

Sturdza: avere de 150 de milioane de dolari
Principele Dimitrie Sturdza este nepotul dom­ni­to­ru­lui moldovean Mihail Sturdza (1834-1849). La virsta de zece ani, in 1948, paraseste tara impreuna cu mama si cei doi frati, si pleaca in Norvegia, la citeva saptamini dupa ce tatal lor reusise sa treaca granita. In 1960 se stabileste in Elvetia, unde isi incepe studiile la departamentul de fizica atomica al Politehnicii din Lausanne. In 1971 infiinteaza compania de cosmetice „Deesse“, una dintre cele mai importante companii de vinzari in domeniul cosmeticii pe plan mondial. Averea principelui este estimata la peste 150 de milioane de dolari.
 
         
 
- voturi