Nicu Covaci, rugat sa participe la cursa prezidentiala
    POZA:
 
 

Nicu Covaci, rugat sa participe la cursa prezidentiala

Trupa Phoenix va sustine, pe 1 decembrie, la Sala Palatului din Capitala, concertul Cei ce ne-au dat nume feat. Rapsodia Romana in La Major de George Enescu, organizat de Asociatia Elite Art Club UNESCO. Phoenix propune prin acest concert o sinteza intre muzica de pe LP-ul Cei care ne-au dat nume, aparut la casa de discuri Electrecord in 1972, si Rapsodia I in La Major de George Enescu. Nicu Covaci si veteranii muzicii rock promit multe surprize pentru fanii lor.

De ce ati ales Rapsodia Romana in La Major?
Initial, am dorit sa cintam ambele Rapsodii ale lui George Enescu, dar deocamdata ajunge prima. In plus, se leaga cel mai bine de Cei ce ne-au dat nume. Intre stilul muzicii noastre si capodoperele lui Enescu exista similitudini, in primul rind din punct de vedere folcloric, iar faptul ca vom cinta de 1 Decembrie trebuie sa ne aminteasca, tuturor romanilor, cine sintem si de unde venim.

Mai reprezinta ceva ziua de 1 Decembrie 1918 pentru romanul de azi?
Asta voiam sa te intreb eu pe tine...

Ati mai colaborat cu corul Accapela?
Nu, insa dupa discutiile incipiente pe care le-am avut, sintem convinsi ca impreuna vom avea succes. Miine
(n.r. - vineri) incepem repetitiile si cred ca spectatorii vor avea parte de un concert de zile mari. In timp ce altii ofera bilciuri gratis, la noi biletele costa bani. Dar merita. E si asta o forma de civilizatie...

Bogdan Muntenita, marea surpriza a trupei Phoenix
Ce alte surprize ne veti mai oferi?
In primul rind, il veti vedea pe scena, in premiera, pe Bogdan Muntenita, un nou solist vocal. In Cei ce ne-au dat nume, care va fi prima parte a concertului, va cinta un colind arhaic superb, iar in partea a doua, va interpreta una dintre cele mai noi piese ale mele, Tatarul, pe care n-a mai cintat-o nimeni pina acum.

Care este povestea lui Bogdan Muntenita?
Vorbeam mai demult pe internet, ne spunea cit de mult ii place Phoenix, mi-a cerut parerea referitor la muzica lui si apoi m-am trezit cu el la poarta, in Spania. A stat o saptamina la Moraira si am repetat impreuna. Are talent, dar mai trebuie cizelat. Prima data, l-am rugat sa cinte un colind. A interpretat atit de frumos, ca mi s-a ridicat parul in cap. Bogdan are un stil bizar, arhaic, de interpretare. De altfel, veti asculta Tatarul, piesa pe care doar o vom schita in acest concert, pentru ca ulterior s-o imprimam si pe disc, si va veti convinge ca am dreptate.

Ce alti invitati veti avea?
In primul rind, Mony Bordeianu, apoi Adrian Petrescu, un oboist extraordinar, dar care cinta si la saxofon, si pianistul Nicusor Dumitru. In plus, in partea a doua a concertului, publicul va avea ocazia sa asculte piese noi, nu doar cunoscutele Mugur de fluier sau Mica Tiganiada. Fiecare generatie are piesele ei favorite din repertoriul Phoenix, asa ca vom oferi un spectacol variat.

Sinteti multumiti de conditiile de la Bucuresti?
Mai mult decit atit. M-as bucura sa lucrez mereu cu Elite, o echipa de profesionisti si in acelasi timp oameni calzi, placuti.

AnteMiorita va fi gata la primavara
Cind va fi gata proiectul AnteMiorita?
La primavara. Va fi un album care va naste controverse si dupa care multi isi vor aprinde, iarasi, paie in cap. Din pacate, in Romania, noua nu prea ne tine nimeni spatele...

Cine va fi noul presedinte al Romaniei?
Eu! O sa rizi, dar unii m-au rugat sa particip la cursa prezidentiala. Mi-au zis ca 80% dintre romani nu vin la vot si ca, daca as candida, eu i-as aduce la urne. Le-am raspuns: „Pai eu mor de foame... Vreti sa murim cu totii de foame?“...

de Andrei Dicu - 1767 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi