Membrii trupei Double D s-au "convertit" la presa
    POZA:
   
 

Membrii trupei Double D s-au "convertit" la presa

„Serialul“ nostru continua cu trupa Double D, una dintre cele mai cunoscute formatii din perioada de aur a ­dance-ului romanesc. Cind mileniul doi se ingina cu mileniul trei, o tara intreaga, din estul Europei, fredona insistent refrenele pieselor Tu, doar tu si Spune daca vrei!. Istoria trupei a fost una tumultuoasa, membrii
ei schimbindu-se de la an la an mai ceva ca antrenorii echipelor de fotbal.

Povestea incepe cu… au fost odata, in 1997, doi baieti cu acelasi prenume: Daniel (Badea si Alexandrescu). Primul lor contact cu publicul a avut loc pe litoralul romanesc, la un festival. La scurt timp, jumatatea trupei, cu numele de familie Alexandrescu, s-a dedicat unui alt proiect muzical, numit K1, caruia ii va veni rindul in rubrica noastra. In locul sau a venit Maria Magdalena Nedelcu. In 1998, trupa numara trei membri, Daniel Badea, Carmen Visan si Catalina Zanfir. Aceasta a fost formula care a scos hitul Tu, doar tu si albumul Cocktail. Seria plecarilor continua cu Carmen Visan, care a fost inlocuita de bruneta Delia Panait. In anul 2000, apar albumul De ce? si videoclipul melodiei Spune daca vrei!. In 2001 au avut loc din nou miscari de trupe, Catalina rami­nind singura prezenta feminina. Mai mult, in scurt timp, a plecat si ea din pricina unor neintelegeri cu Daniel Badea. Acesta a avut o ultima zvicnire in 2003, cu un proiect solo, dar nu a fost promovat ca in perioada de glorie a trupei.

Amintiri din perioada de pionierat
Daniel, singurul membru care a rezistat de la inceputul istoriei trupei pina la sfirsit, si-a depanat amintirile din anii in care era o vedeta, dar ne-a spus si cite ceva despre ceea ce se petrece acum in muzica romaneasca. „Pentru mine, perioada Double D a fost cea mai frumoasa. Intr-adevar, conditiile tehnice de la concerte nu erau cele mai bune, dar publicul era isteric. Nu era ca acum, cind te mai uiti pe scena, mai faci o caterinca. Era totul nou. Industria muzicala a ajuns la o suprasaturare. Se incearca mai multe combinatii intre stiluri. Nu stiu insa cit de reusite sint. Singurul lucru bun de acum este ca videoclipurile au crescut foarte mult din punct de vedere calitativ. Se baga bani frumosi in ele“, ne-a spus Daniel Badea.

De pe scena in presa scrisa, tv si radio
Bineinteles ca, si din punct de vedere financiar, lucrurile mergeau bine pentru formatie. Dupa cum ne-a spus interlocutorul nostru, atunci nu se cistigau miile de euro de acum, dar banii aveau alta valoare, iar show-urile erau mult mai dese fata de ce se intimpla in prezent. Daniel a trecut din postura de intervievat in cea de intervievator dupa ce a absolvit Facultatea de Jurnalism. A lucrat la cotidianul Ultima ora, la departamentul monden, cum era de asteptat. Apoi, a fost editor de stiri la Cosmos TV, iar acum face parte din echipa Agerpres. Si nu doar el a intrat in breasla jurnalistilor, Delia fiind acum producator la Radio Guerrilla.

„Industria muzicala nu este industrie“

Intrebat daca mai tine legatura cu cei care au trecut de-a lungul timpului prin neastimparata formula a trupei, Dani ne-a declarat: „Tin legatura cu fostele member. Delia lucreaza la radio, Catalina are un proiect cu Adrian Ordean si cu o fata care a fost la Hora. Cu Dani Alexandrescu sint prieten, chiar el mi-a produs un single care va fi difuzat, in curind, la radio. Voi mai cinta si melodii internationale la diverse petreceri private. Deocamdata nu planuiesc o revenire in forta, fiindca industria muzicala de acum nu este, practic, industrie, dar daca va exista un interes din nou pentru muzica dance, ma voi gindi la un nou proiect. Momentan, mi-e bine asa“, spune Daniel Badea.
de Claudiu Radu - 2543 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi