Iulian Ochescu n-a mostenit exuberanta mamei sale

Silvia Dumitrescu a fost rasfatata publicului romanesc pe la sfirsitul anilor ’80, inceputul anilor ’90, pe care artista l-a rasplatit prin apar­i­tiile sale excentrice. Acum are 50 de ani, dar rezervorul de entu-zi­asm nu s-a golit. Poate una dintre resursele sale este fiul sau, un copil pe care si l-ar dori orice mamica.
Iulian este rodul iubirii cinta­retei cu Florin Ochescu, unul dintre cei mai buni chita­risti din Romania, impreuna cu care Silvia apare pe scena in concerte de jazz si blues. Apelata telefonic, imprevizibila Silvia Dumitrescu ne-a spus ca fiul sau este suficient de mare sa ia decizii si ar fi mult mai bine sa vorbim direct cu Iulian. Zis si facut, am urmat sfatul cintaretei si Iulian ne-a raspuns politicos la toate intrebarile. Astfel, am aflat ca el este elev in clasa a X-a la Liceul de Muzica din Capitala, unde studiaza pianul si se pare ca are toate avantajele pentru a deveni un muzician cunoscut. Iulian a si cintat pe scena Ateneului Roman.  „Ambii parinti m-au indrumat spre pian de la cinci-sase ani, insa n-au pus niciun fel de presiune pentru ca eu sa urmez cariera asta. Atunci nu aveam putere de decizie. Insa este foarte important ca mi-a placut. De mic am fost mai retras, mai timid, si asa sint si acum. Am invatat sa imi fac singur treaba“, s-a descris pe scurt Iulian Ochescu. Surprinzator sau nu, el asculta doar muzica clasica si jazz, si asa a fost mereu, exceptie facind muzica parintilor. Nu merge in clu­buri ca alti adolescenti. Acum sa nu credeti ca este un tocilar care sta toata ziua cu nasul in carti si il scoate doar cind cinta la pian. Ca oricarui baiat de 16 ani, si lui Iulian ii place sa mai faca un joc pe calculator: FIFA, NBA sau Call of Duty, dar si jocuri de strategie. Chiar el ne-a spus: „Nu sint un tocilar, nu tin mortis sa am 10 pe linie. Invat la materiile care mi se par atractive. Bine, depinde mult si de profesori. Imi plac mult istoria, artele plastice, romana si limbile straine. Cu matematica nu prea ma impac eu. Bine, nici nu prea am facut“, ne-a spus fiul Silviei Dumitrescu.

A ajuns in Austria, dar n-a vazut Bucovina
Ii place foarte mult si sa calatoreas­ca, insa nu prea a avut parte de excursii. A fost fascinat de Austria, unde a ajuns datorita talentului sau, dar locul pe care si-ar dori sa-l vada neaparat este Bucovina. Cu siguranta, Iulian a luat foarte putin din personalitatea mamei sale.
de Claudiu Radu - 5436 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi