Cornel Constantiniu, film in memoria fratelui sau
    POZA:
   
 

Cornel Constantiniu, film in memoria fratelui sau

Viata lui Cornel Constantiniu se imparte acum in doua etape. Prima, in care fratele sau geaman ii era alaturi, si cea de-a doua, in care Mircea Constantiniu a disparut din viata artistului. In memoria fratelui sau, interpretul a jucat intr-un film despre lupta pe care o duce cu amintirile, cu depresiile si cu fiecare zi a existentei sale.
Cornel Constantiniu nu este doar cintaret, ci si actor, iar unul dintre regretele sale este ca nu a apucat sa joace mai mult pe scena teatrului sau sa apara in productii filmate. La inceputul anului 2008, Ovidiu Potorac, prieten al artistului si student la regie, s-a hotarit sa faca un film cu interpretul. „Desi a fost atit de greu incercat de soarta, Constantiniu are un suflet frumos, vesel, plin de viata. Inainte sa se agraveze boala, Parkinson, facea glume siropoase, era mereu plin de haz si asa ne-am gindit sa facem o comedie“, spune domnul Potorac. Din pacate, cu putin timp inainte de a incepe filmarile, s-a produs nefericitul eveniment care l-a cufundat pe Cornel Constantiniu intr-o depresie crunta, greu de suportat, dar si mai greu de depasit. Decesul fratelui geaman i-a rapit veselia, iar proiectul comediei a cazut din start.

Geo Saizescu lauda "Trebuie sa traiesc"
Cum lupta sa treaca peste aceasta tragedie care l-a marcat cel mai puternic puteti vedea in filmul care a fost facut in vara acestui an si care este intitulat Trebuie sa traiesc. Este vorba despre un scurtmetraj emotionant, care a fost cata­logat de ma­­es­­trul Geo Saizescu si de Al. G. Cro­itoru, coordonatorul proiectului, drept „un film extraordinar“, pentru care Ovidiu Potorac a primit una dintre putinele note maxime din anul intii. „Cum situatia s-a schimbat cu 180 de grade, asa am ajuns sa facem dintr-o comedie, o drama...“, spune regizorul filmului. Cele 13 minute ale productiei surprind modul in care artistul isi traieste viata acum, retras in conul de umbra in care se afla multi cintareti ai Epocii de Aur. In film puteti descoperi un om care lupta cu boala si o ascunde incredibil de bine, isi mascheaza depresia atunci cind iese din casa si le zimbeste oamenilor, pastreaza vie amintirea fratelui sau, care-l insoteste pretutindeni, isi conserva pasiunile inconjurat de animalele pe care le-a salvat de-a lungul anilor si care il rasplatesc cu dragostea lor neconditionata. Continua sa mearga la tirgurile de antichitati si sa-si completeze colectia de lanterne.

 

Cintaretul, menajat la filmari
Ovidiu Potorac ne-a dezvaluit citeva detalii din culisele productiei. „Filmarile au fost facute in cel mai profesionist mod, cu scenariu, cu stabilirea locatiilor si a cadrelor care trebuiau filmate si astfel totul a durat doua zile. Nu puteam sa-l obosesc pe domnul Constantiniu, sa urce si sa coboare din tramvaie sau sa mergem in parcuri de mai multe ori. Montajul a durat mai mult, la o parte din film am lucrat 21 de ore legate. Nu imi place sa fac pauze atunci cind ma concentrez asupra unui proiect. Despre Cornel Constantiniu pot spune ca este un actor profesionist, si-a jucat extraordinar de bine rolul propriei vieti. Are un talent innascut, iar anii de studiu si-au spus si ei cuvintul“, incheie acesta. 



Puteti viziona filmul apasand aici

de Gabriela Niculescu - 6726 afisari
 
         
 
4.9 - 15 voturi