Cel mai puternic om din tara
    POZA:
 
 

Cel mai puternic om din tara

Luni spre marti, 28 spre 29 iunie a.c., dupa miezul noptii, Dan Diaconescu a explicat, in direct, cum vede el regia din culisele arestarii sale. Regizorul acestei arestari, sugereaza Diaconescu, ar fi putut fi Sorin Ovidiu Vintu, descris, fara nominalizare, ca fiind unul dintre cei mai influenti oameni din tara.
Inainte de campania electorala, acest „fost prieten“ (zice Diaconescu acum) l-a rugat doua lucruri: 1. sa nu candideze; 2. sa-l sprijine pe Mircea Geoana. De unde pina unde prietenia Vintu-Dia­conescu?
In urma cu citeva luni, DD a povestit la OTV ca, pe partea de publicitate a afacerii sale, este asociat cu SOV (care are 20% din incasari). Acum, in noaptea de 28 spre 29, DD a mai dat o informatie: cindva acest „fost prieten“ a vorbit cu cineva si, de unde nu venea publicitate spre OTV, a inceput sa vina. Numai daca esti rupt de realitate n-ai cum sa nu intelegi cu cine a vorbit SOV, el care, se stie, pe vremea celui de-al doilea mandat al lui Iliescu, a condus SRI impreuna cu prietenul sau din copilarie, Ioan Timofte, seful oficial al institutiei pe vremea aceea.
Pentru acest mic ajutor, SOV a cerut 20% din cele trei milioane de euro care urmau sa fie incasate lunar la OTV. De aici prietenia, asadar. Dar de unde ruga­mintea „sa nu candidezi!“? DD nu mai recunoaste nimic, dar SOV stia, de la cei care stiu totul, ca DD avea de gind sa se bata cu Geoana si Basescu. N-a mai facut-o, pentru ca al mai puternic om din tara i-a spus: „Ai sa fii presedinte peste cinci ani, acum sa-l sprijinim pe Mircea“.
Cum-necum, Diaconescu nu l-a ajutat pe Mircea, ci pe Basescu. Al mai puternic om din tara s-a simtit tradat. L-a chemat pe DD la el acasa si l-a acuzat ca a tradat totul: prietenia, tara… I-a dat de inteles ca succesele financiare ale OTV-ului si-au trait traiul si si-au mincat malaiul: „Te voi distruge!“. Vintu mai aflase, din tirg, ca DD a luat 500.000 de euro de la Base in campanie si nu i-a facturat, ca sa nu se duca 20% catre SOV.
Cei care gindesc cu buzunarele goale si cu mintea putina intreaba pe mai multe voci: „Dar cum e posibil ca al mai puternic om din tara sa fie mai puternic decit al mai puternic om din tara, ala care are DNA-ul pe mina?“. Raspuns: cu bani, cu multi bani.
Daca as fi fost in locul lui SOV, iata ce le-as fi spus celor de la serviciile care au, desigur, citiva ofiteri acoperiti printre procurorii DNA: „Domnilor, chestia asta cu Legea Cojocaru nu va miroase a Mossad? Statul roman va fi pus sa garanteze pentru 400 de miliarde de euro. Bancile vor accepta bonurile Cojocaru numai daca statul le va garanta cu terenuri agricole si alte valori de patrimoniu. Aia cu bonurile vor da faliment pe capete. La cine va ajunge patrimoniul agricol si cultural al tarii?“.
de Ioan Buduca - 1107 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi